Menu
Engelkes streeft naar bovenste vier

Engelkes streeft naar bovenste vier

Ed Engelkes zwaait dit seizoen de scepter bij het hagelnieuwe vrouwenelftal van Ajax. Na een ietwat rommelige aanloopfase in de voorbereiding ziet de 48-jarige coach van Ajax Vrouwen steeds vaker de contouren terug die hij met zijn ploeg voor ogen heeft.

Engelkes startte ruim twee maanden geleden de voorbereiding met de Ajax Vrouwen. ,,Dat deden we toen bewust met een kleine groep. Inmiddels zijn we fysiek op de goede weg en verloopt het voetballende gedeelte nog wat grillig. Dat komt met name vanwege onze jonge groep. We hebben veel jonge meiden die het voetballend wel aan kunnen, maar nog moeten wennen aan de fysieke arbeid.”

Engelkes heeft nog tot vrijdag de tijd om de laatste puntjes op de i te zetten. Die avond spelen de Ajax Vrouwen hun eerste competitiewedstrijd op de Toekomst tegen sc Heerenveen. Een tegenstander die niet direct als titelkandidaat wordt gezien. In tegenstelling tot onder meer FC Twente, afgelopen weekend nog tegenstander van Ajax op het FC Twente Tournament. ,,Dat is een ploeg om rekening mee te houden. Twente heeft weinig mutaties ondergaan. Maar ook PSV, dat het vrouwenelftal van VVV-Venlo heeft overgenomen, heeft veel potentie. En regerend kampioen ADO Den Haag heeft altijd een lastige ploeg om tegen te spelen.”

Anouk Hoogendijk in actie tijdens de oefenwedstrijd Ajax Vrouwen - Buitenveldert. Anouk Hoogendijk in actie tijdens de oefenwedstrijd Ajax Vrouwen - Buitenveldert.

Over de doelstelling van Ajax Vrouwen laat Engelkes zich eveneens duidelijk uit. ,,Ik vind wel dat we moeten meespelen om de titel. Een grote naam is alleen nog geen garantie voor succes. Daarom streef ik naar een plaats bij de bovenste vier. De wedstrijden tegen Paris Saint-Germain en FC Twente waren afgelopen weekend een goede graadmeter. Vrijdagavond gaat het nu echt beginnen. Tegen Heerenveen moeten we er staan.”

Ajax Vrouwen - sc Heerenveen Vrouwen begint vrijdagavond om 19:30 uur op de Toekomst. De toegang is gratis.

In het Ajax iMagazine (pagina 9) stellen de Ajax Vrouwen zich voor. Via onderstaande link kan je het digitale magazine van Ajax gratis bekijken.

Tekst: Ajax.nl/Coen Heil
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ajax iMagazine - editie 7 - augustus 2012