Menu
Enoh begint WK met verlies

Enoh begint WK met verlies

Als negende en laatste voor het WK geselecteerde Ajacied kwam Eyong Enoh maandagmiddag in actie tijdens het WK. Enoh kon zijn eerste WK-optreden niet bekronen met een zege. Japan bleek met 1-0 te sterk voor zijn Kameroen.

Door het spelen van Eyong Enoh was het bijzondere gegeven een feit dat alle negen Ajacieden die voor het WK zijn geselecteerd door de diverse bondscoaches ook in actie zijn gekomen. Vrijdagavond begon het al met het optreden van Luis Suarez en Nicolás Lodeiro voor Uruguay (0-0 tegen Frankrijk). Marko Pantelic kwam zondag met Servië binnen de lijnen (0-1 tegen Ghana) en maandagmiddag waren vijf Amsterdamse internationals, Stekelenburg, Van der Wiel, De Zeeuw, Rommedahl en Eriksen, actief betrokken bij Nederland - Denemarken (2-0).

Met Enoh kreeg de laatste en negende Ajacied speelminuten op het allerhoogste niveau van de wereld. Maar de Afrikaan had met zijn land Kameroen ongetwijfeld een ander scenario voor ogen dan een 1-0-nederlaag tegen Japan. De groepsgenoten van Oranje en Denemarken maakten er een spannende wedstrijd van, waarin oud-VVV-speler Honda de enige treffer maakte. Kameroen kreeg, zeker in de slotfase, diverse mogelijkheden op de gelijkmaker; maar kruising en keeper stonden succes in de weg.

Enoh treft zaterdag in de volgende wedstrijd zijn clubgenoten Rommedahl en Eriksen. Beide landen staan nog op nul punten en willen daar ongetwijfeld zaterdag verandering in brengen in de vorm van drie punten.

Tekst en foto: Ajax.nl