Menu
Enoh, Eriksen én Davids op de training

Enoh, Eriksen én Davids op de training

Voor het eerst sinds het trainingskamp in Oostenrijk trainde Ajax dinsdag weer op Sportcomplex de Toekomst. De WK-gangers Eyong Enoh en Christian Eriksen sloten aan bij de groepstraining. Ex-Ajacied Edgar Davids was een van de toeschouwers.

Op weg naar het oefenduel met FC Horst, woensdagavond in Ermelo, kon Ajax-trainer Martin Jol dinsdag weer beschikken over Christian Eriksen en Eyong Enoh. De Deen en Kameroener werden met hun land tijdens de groepsfase van het WK uitgeschakeld. Na een korte vakantie zijn ze twee weken na de eerste training van Ajax nu ook aan het nieuwe seizoen begonnen.

Ook ‘WK-ganger’ Edgar Davids liet zich even zien tijdens de training van Ajax. De ex-Ajacied was op het WK in Zuid-Afrika als analist voor de Zuid-Afrikaanse sportzender SuperSport actief. Tijdens het laatste deel van de oefensessie praatte hij even bij met zijn voormalig trainer Jol, onder wie hij in het verleden bij Tottenham Hotspur speelde.

Eriksen was tijdens het WK de jongste speler. Dinsdag trainde hij voor het eerst weer met Ajax mee. Eriksen was tijdens het WK de jongste speler. Dinsdag trainde hij voor het eerst weer met Ajax mee.

De WK-finalisten Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel en Demy de Zeeuw waren ondertussen in Den Haag. Na hun bezoek aan het Catshuis werden ze samen met hun Oranje-collega’s door koningin Beatrix op paleis Noordeinde ontvangen.

Dat er later op de dag nog een huldiging van het Nederlands elftal op het Museumplein gepland staat, was tijdens de training van Ajax goed te merken. De supporters hadden zich zowel in het roodwit als in het oranje gehuld. Ook Eddy Leliveld uit België was er dinsdagochtend in alle vroegte met zijn zoon op uitgetrokken. Na een autorit van drie uur meldden ze zich al ver voor 9.00 uur bij de Amsterdam ArenA. ,,We zijn vanochtend eerst naar de Ajax Fanshop geweest om het nieuwe thuisshirt te kopen. Na de training gaan we naar het Museumplein. Ook in België volgen we Oranje en Ajax. Vandaag vallen die twee dingen mooi te combineren tijdens ons bezoek aan Amsterdam.”

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Ex-Ajacied Davids kwam even langs tijdens de training. Ex-Ajacied Davids kwam even langs tijdens de training.
Enoh in duel met Aissati. Enoh in duel met Aissati.
Op de foto met Jol... Op de foto met Jol...
...en Davids. ...en Davids.