Menu
Enoh kijkt uit naar duel met Cape Town

Enoh kijkt uit naar duel met Cape Town

Eyong Enoh ontmoet aanstaande zaterdag tijdens de oefenwedstrijd Ajax - Ajax Cape Town veel oud-ploeggenoten. De Kameroener speelde tot vorige zomer bij de Zuid-Afrikaanse club.

Enoh meldde zich vandaag weer bij Ajax. De Afrikaan had interlandverplichtingen met Kameroen en kreeg daardoor nog een weekje extra vakantie. Al is extra niet het juiste woord, want in totaal had hij deze zomer nog geen tien dagen écht vrijaf. Enoh werd maandagochtend net als de andere teruggekeerde internationals onderworpen aan medische en fysieke tests op de ArenA. Daarna bekeek hij op de Toekomst het laatste stukje van de training van zijn ploeggenoten, voor wie de voorbereiding vorige week al begon.

De middenvelder vindt het leuk dat Ajax het zaterdag opneemt tegen Ajax Cape Town. Enoh speelde er van 2006 tot de zomer van 2008, toen hij na een succesvolle stage een contract bij Ajax tekende. ,,Ik ken nog veel spelers van het eerste van Ajax Cape Town”, zegt hij. ,,Ik denk dat zeker vijftig procent van mijn oude ploeggenoten er zaterdag bij zal zijn. Ook heel wat spelers hebben inmiddels net als ik de overstap gemaakt naar clubs in Europa.”

Hij ziet het duel met Cape Town als een 'souvenir': iets dat hem terug doet denken aan zijn tijd dat hij actief was in Kaapstad. ,,Ik kijk er erg naar uit om mijn oude teamgenoten weer te zien. Maar of ik speel, weet ik nog niet helemaal zeker. Ik begin natuurlijk vandaag pas met de voorbereiding. Maar als ik speel, ga ik er helemaal voor.”

De laatste keer dat Ajax tegen Ajax Cape Town speelde was in de winterstop van seizoen 2006-2007. In eigen huis won Cape Town toen verrassend met 3-1. ,,Of Cape Town opnieuw kan stunten?”, zegt Enoh. ,,Dat moet zaterdag blijken.”

De wedstrijd Ajax - Ajax Cape Town begint zaterdag 4 juli om 16.00 uur op sportpark de Toekomst. Kaarten zijn al verkrijgbaar vanaf €8,-.

Kijk hier voor meer informatie over de kaartverkoop