Menu
Enoh maakt debuut in doelpuntloos duel

Enoh maakt debuut in doelpuntloos duel

De kwalificatiewedstrijd Kameroen - Marokko is geëindigd in een doelpuntloos duel. Voor Ajacied Eyong Enoh was er toch ruimte voor een klein feestje in Yaoundé. Hij maakte zijn eerste speelminuten in het nationaal elftal van Kameroen.

Kameroen speelde vandaag onder leiding van de kersverse coach Thomas Nkono een WK-kwalificatieduel tegen Marokko. Hij volgt de vorige week opgestapte Duitser Otto Pfister op.

De twee elftallen waren aan elkaar gewaagd in het Ahmadou Ahidjo stadion in Yaoundé, de hoofdstad van Kameroen. Ruim 50.000 toeschouwers zagen de ontembare leeuwen en de atlasleeuwen de eerste helft zoeken naar de openingstreffer. In de tweede helft zakte het tempo een beetje in, ondanks de grote kansen voor Marokko en Kameroen. Het duel eindigde in een 0-0-gelijkspel.

Eyong Enoh maakte tussen de grote namen van Kameroen voor het eerst speelminuten in het nationaal elftal. De Kameroense Ajacied die vorig jaar de overstap maakte van Ajax Cape Town naar Amsterdam, heeft een prima seizoen achter de rug. Dit is bij voormalig bondscoach Otto Pfister ook niet onopgemerkt gebleven. Zijn debuut in de selectie van het nationaal elftal van Kameroen is dan ook de kers op de taart.

Marokko en Kameroen zijn in race om een ticket voor het Wereldkampioenschap in Zuid-Afrika volgend jaar. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor het WK in 2010. De wedstrijd Gabon - Togo eindigde in een 3-0 winst voor de thuisploeg. De eerstvolgende kwalificatiewedstrijd voor Kameroen is 20 juni in en tegen Gabon. Marokko speelt 21 juni in Rabat tegen Togo.