Menu
Enoh onderuit met Kameroen

Enoh onderuit met Kameroen

Voor Eyong Enoh en Kameroen is het toernooi om de Afrika Cup voorbij. De Ontembare Leeuwen bleken maandag in de kwartfinalestrijd tegen Egypte niet zo ontembaar als hun bijnaam doet vermoeden. In de verlenging gingen de Kameroeners, met Enoh de hele wedstrijd op het veld, met 3-1 onderuit.

De ploeg rondom sterspeler Samuel Eto'o nam na een klein halfuur spelen wel een voorsprong. De 0-1 was een eigen doelpunt van de Egyptenaar Ahmed Hassan, die tegen de Kameroeners zijn 170ste interland speelde. De routinier maakte zijn fout tien minuten later alweer goed met de gelijkmaker. Tot en met de negentigste minuut bleef het 1-1.

Twee minuten in de noodzakelijke verlenging nam het kwartfinaleduel een bizarre wending. Na de 2-1 van Gedo belandde een afstandsschot van - alweer - Hassan via de doelman op de doellijn. De scheidsrechter en zijn assistent-scheidsrechter hadden de bal echter volledig over de lijn zien gaan en waardeerden de inzet daarom op tot een doelpunt. Kameroen kwam die domper niet meer te boven. Enoh kan zijn koffers pakken en zich opmaken voor een terugkeer in de Amsterdam ArenA.

Foto: Ajax.nl
Tekst: Ajax.nl