Menu
Enoh speelt gelijk met Kameroen

Enoh speelt gelijk met Kameroen

Zondag kwamen verschillende Ajacieden in actie met hun nationale team. Het gros van de Ajacieden in de selectie van Oranje o/19 trad in Istanboel aan tegen de leeftijdgenoten van Turkije. Eyong Enoh wachtte met Kameroen een belangrijke wedstrijd 'om het echie' tegen Tunesië.

Eyong Enoh had een basisplaats in de eerste play-offwedstrijd om een WK-ticket van Kameroen tegen Tunesië. In het Tunesische Rades trof de Ajacied met Ruud Krol een befaamde oud-Ajacied op de bank van het thuisland. Krol - een steunpilaar uit het succescvolle Ajax van begin jaren zeventig - moet de Tunesiërs als bondscoach aan een ticket voor het WK van 2014 in Brazilië helpen. Het lukte de equipe van Krol niet om voor eigen publiek met winst een optimale eerste stap richting WK te zetten. De gasten (met Enoh 90 minuten van de partij) verlieten Rades met een gelijkspel: 0-0. Kameroen lijkt in het voordeel als het de play-offs op 17 november in eigen huis succesvol kan voltooien. Die dag kunnen de Ontembare Leeuwen de felbegeerde deelname aan de mondiale titelstrijd definitief veiligstellen.

Oranje voor spelers onder 19 jaar heeft ook zijn tweede oefenduel met Turkije gewonnen: 1-3. Na de 0-1-overwinning op donderdag (matchwinnaar Elton Acolatse), droeg zondag opnieuw een Ajacied een doelpunt bij. Ditmaal was Queensy Menig trefzeker voor de Nederlandse talentenploeg, die zich voorbereidt op een EK-kwalificatietoernooi in november. De Ajacied uit de A1 tekende na een dik half uur voor de 0-2. De Turkse leeftijdgenoten deden na rust uit een penalty nog wel iets terug, maar in de slotfase stelde Oranje de zege definitief veilig. Acolatse (ook Ajax A1) en Menig hadden in de basisploeg gezelschap van hun clubgenoot Jairo Riedewald. Laatstgenoemde speler uit de A1 was van het trio de enige die de hele wedstrijd meedeed. Jong Ajacied Kenny Tete kwam zondag niet in actie.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst