Menu
Enoh verliest van Gabon

Enoh verliest van Gabon

In de 27ste editie van de Afrika Cup kent Gabon een goede start. De eerste groepswedstrijd in poule D won Gabon woensdag verrassend met 0-1 van Kameroen. Ajacied Eyong Enoh betrad het veld een kwartier voor tijd.

In het Estadio Alto da Chela in Lubango kwam Gabon op een snelle voorsprong. Daniel Cousin scoorde in de zeventiende minuut de 0-1. De Hull City-speler kon gemakkelijk aanvallen na slordige verdedigingspogingen van Song en N’Koulou.

Gabon is geen onbekende van Kameroen. Ook in de WK-kwalificatiepoule kwamen de twee landen elkaar tegen. Die wedstrijden werden met een respectievelijk 0-2 en 2-1 gewonnen door De Ontembare Leeuwen.

Woensdag was het een moeilijke taak voor het team van bondscoach Paul le Guen. Kansen waren er genoeg voor Kameroen, maar de verdediging van Gabon bleef de hele wedstrijd alert. Ook Gabon-keeper Ovono maakte goede reddingen en hield de teller prima op nul.

Op zondag 17 januari neemt Kameroen het op tegen Zambia. De derde en laatste groepswedstrijd is op 21 januari tegen Tunesië, de winnaar van de Afrika Cup in 2004.


Foto: Ajax.nl
Tekst: Ajax.nl