Menu
Enoh waant zich in De Lutte

Enoh waant zich in De Lutte

Eyong Enoh is afgelopen week aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. De 26-jarige Kameroener stond ruim twee maanden buitenspel met een knieblessure. Vanaf nu kan de middenvelder zich richten op zijn rentree. Het is nog onduidelijk wanneer hij weer volledig wedstrijdfit zal zijn.

,,Het lijkt voor mij wel een beetje alsof ik in De Lutte ben deze week”, zegt Eyong Enoh als hij trainingsveld verlaat. De middenvelder is zijn humor in ieder geval niet kwijt, zoveel is duidelijk. Terwijl de meeste van zijn teamgenoten begin juli aan het jaarlijkse trainingskamp in Overijssel begonnen, bleef Enoh geblesseerd achter. Nu, tijdens de laatste week van augustus, is de Afrikaan verlost van zijn knieklachten en kan hij zich op het nieuwe seizoen gaan richten. ,,Het was de afgelopen week lekker warm, dus ook om die reden waande ik me een beetje in De Lutte. Bovendien waren de oefeningen onder de hete zon goed voor mijn herstel. Zo bouw je nog sneller conditie op.”

Het afgelopen kampioensjaar van Ajax eindigde voor Enoh in mineur. Tijdens een vriendschappelijke interland in Metz tegen Guinea liep hij een knieblessure op. ,,Eerst dacht ik dat het wel meeviel, want ik heb gewoon de hele wedstrijd uitgespeeld. Later bleek echter dat er meer aan de hand was. Ik bleef pijn houden en bovendien werd mijn linkerknie steeds dikker.”

Eyong Enoh kwam op 6 mei voor laatst in actie in het Ajax-shirt tijdens de uitwedstrijd tegen Vitesse. Eyong Enoh kwam op 6 mei voor laatst in actie in het Ajax-shirt tijdens de uitwedstrijd tegen Vitesse.

Onderzoek in Afrika toonde een breuk van de knieschijf. Hierop werd het been voor vier weken in het gips gezet. Bij controle-onderzoek in Amsterdam bleek het echter om een aangeboren variant te gaan waarbij de knieschijf uit twee delen bestaat. Ter hoogte van de knieschijf bleek wel een kneuzing van het bot aanwezig te zijn. Doordat het been een maand in het gips had gezeten was alle spierkracht in het bovenbeen verdwenen. Door de botkneuzing en de verloren spierkracht kon Enoh pas afgelopen maand met de revalidatie starten. Enoh: ,,Daardoor moest ik zowel van mijn knieklachten herstellen als de spieren in mijn bovenbeen weer gaan trainen. Die verloren kracht heb ik nu gelukkig weer terug.”

Frank de Boer bevestigde afgelopen vrijdag tijdens de persconferentie dat de kracht in het linkerbeen van Enoh inmiddels weer flink is toegenomen. Vergeleken met zijn goede rechterkant is de kracht van zijn linkerbeen nu gegroeid tot 80 procent. Net als De Boer wil Enoh zich niet aan een voorspelling wagen wanneer hij weer helemaal wedstrijdfit is. De Kameroener, die nog tot 2015 bij Ajax onder contract staat, laat dat liever aan de medici over. ,,Dat is meer iets voor de dokter en de fysio. Ik train in ieder geval vol overgave en kan elke dag iets meer geven op de training. Het gaat dus in ieder geval de goede kant op. Hopelijk kan ik snel weer minuten maken voor Ajax.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst en Pro Shots (boven)