Menu
Enoh wil graag spelen op 'speciale dag'

Enoh wil graag spelen op 'speciale dag'

Op Eerste Paasdag neemt Ajax het zondag op tegen ADO Den Haag. Voor Eyong Enoh, overtuigd Christen, is Pasen een belangrijk feest. Toch vindt hij het niet erg om op die dag te moeten spelen. In tegendeel zelfs.

,,Zondag is een heel speciale dag voor me”, zegt Enoh donderdagochtend kort na de training. Als het gesprek op Pasen komt, vertelt de Kameroener graag wat die dag voor hem betekent. ,,Het is de dag waarop wij gelovigen gedenken dat Jezus door God van de dood werd gered”, weet Enoh. ,,Voor mij als Christen symboliseert dat jaarlijks een bijzonder moment dat ik graag herdenk.”

Omdat hij zondag met Ajax in het ADO Den Haag Stadion in actie komt, zal hij Pasen op een aangepaste manier moeten vieren. ,,Maar dat is voor mij totaal geen probleem. Natuurlijk, als we geen wedstrijd of training zouden hebben, had ik zondag in de kerk gezeten. Maar het belijden van mijn geloof betekent voor mij meer dan alleen naar de kerk gaan. Het gaat om je hele manier van leven. Bovendien: God heeft me het talent gegeven om te kunnen voetballen. Daarmee kan ik op mijn manier Zijn kracht en glorie uitbeelden.”

Enoh kijkt uit naar de wedstrijd tegen de nummer zestien van de Eredivisie. ,,Het gevoel is goed. We winnen veel, vaak met veel doelpunten verschil en weinig tegentreffers. Dat geeft ons veel vertrouwen. Wat het geheim van het succes is? We spelen denk ik meer als een team. Heel compact. Op het middenveld heb ik daar mijn eigen rol in. Dat probeer ik zo goed mogelijk te doen. Als ik mijn taken goed uitvoer, kunnen mijn teamgenoten ook beter functioneren. Zo geldt dat eigenlijk voor iedereen binnen het elftal. Dat is wat ik bedoel met: spelen als een team. Doordat we goed samenspelen kunnen we veel scoren en krijgen we nauwelijks doelpunten tegen.”

Het nieuws dat niet Raymond Atteveld, maar Maurice Steijn zondag de trainer van ADO is doet de Afrikaan niet zoveel. ,,Ik wil me niet op ADO focussen, maar juist op Ajax. We moeten het daar gewoon zelf tot een goed einde brengen. Als dat lukt, hoeven we niet naar de tegenstander te kijken.” En dan: ,,Eigenlijk maakt het niet veel uit wie de trainer is. Wij als spelers moeten het uiteindelijk toch doen in het veld.”

ADO Den Haag – Ajax begint zondag om 12.30 uur.

Suarez in duel met Oleguer tijdens de training. Suarez in duel met Oleguer tijdens de training.
Jol zal zondag waarschijnlijk veel oude bekenden treffen ADO. Jol zal zondag waarschijnlijk veel oude bekenden treffen ADO.
Sulejmani probeert aan de bal te blijven met De Zeeuw in zijn kielzog. Sulejmani probeert aan de bal te blijven met De Zeeuw in zijn kielzog.
Op het naastgelegen kunstgrasveld trainde individueel trainer Wim Jonk de jeugd. Op het naastgelegen kunstgrasveld trainde individueel trainer Wim Jonk de jeugd.