Menu
'Enorme eer bij Oranje te zitten'

'Enorme eer bij Oranje te zitten'

Hallo Ajacieden. Daar ben ik weer. Deze week ben ik met het Nederlands elftal op pad geweest voor belangrijke WK-kwalificatieduels en dus niet bij Ajax. Maar evengoed wil ik jullie deze week even schrijven.


Iedere maand houdt een Ajacied een blog bij voor Ajax.nl. Zij schrijven over hun leven en het reilen en zeilen rondom Ajax. Lize Kop is deze maand onze blogger.


Ja, het Nederlands elftal. Dat ik daarbij zit, vind ik natuurlijk een enorme eer. Het is een eer om voor Oranje uit te mogen komen. Wie wil dat nou niet?  Vorig jaar kreeg ik een telefoontje of ik met Oranje op een 2-daagse stage wilde. 'Hoezo ik?', dacht ik. Ik zat bij O19 en wist niet dat je dan ook kon worden opgeroepen voor het Nederlands elftal.

'Oranje wordt nooit vanzelfsprekend voor mij'

Ik was echt heel zenuwachtig de eerste keer. Maar sprak mezelf toe: 'Kom op, je hebt niets te verliezen'. Het is leuk om mee te maken en goed om ervan te leren. Ik laat het allemaal maar op me afkomen. Ik blijf het bijzonder vinden dat ik erbij zit. Als je zo jong al bij Oranje zit, zou het kunnen dat het vanzelfsprekend wordt. Voor mij is dat niet zo. Het is leuk en mooi tegelijk. Ik leer veel en geniet ervan. 

Oh hello Dublin and @jackie_groenen_14 ❤️ #dublin #oranjeleeuwinnen #samensterk

Een bericht gedeeld door LIZE KOP (@lizekop) op

Mijn karakter
Ik ben daar ook mezelf. Je bent vaak 10 dagen weg, waarin je elkaar intensief ziet en iedereen vrij snel en goed leert kennen. Nu wil je waarschijnlijk wel weten hoe ik in elkaar steek, want hoe ben ik dan? Ik zal een paar karaktereigenschappen op een rijtje proberen te zetten, al vind ik dat best lastig om over mezelf te zeggen.

Grapjas
Ik ben een grapjas, ambitieus, enthousiast, competitief en sociaal. Ik hou ervan om andere mensen te ontmoeten en te leren kennen. Ik merk dat ik dit nog wel lastig vind. Je zit in een voetbalkring en omdat ik nooit langere tijd op dezelfde school heb gezeten, heb ik daar geen vriendinnengroep aan overgehouden.

'Vorig jaar ben ik op surfkamp gegaan'

Ik wil nu mensen buiten het voetbal leren kennen. Afgelopen kerst ben ik alleen naar Bali geweest en heb daar veel leuke mensen ontmoet. Vorig jaar ben ik op surfkamp gegaan. Daar heb ik veel Zweden ontmoet en ook dat was heel erg leuk.

Thumps up because we like to roll in the mud! ���� #training #goalies #ajaxvrouwen

Een bericht gedeeld door LIZE KOP (@lizekop) op

Om nog even terug te komen op mijn schooltijd. School was niet echt mijn ding. Ik vond het verschrikkelijk. Ik vond andere dingen veel leuker. Ik zat op de havo en wilde absoluut geen vmbo doen. Mijn broer had havo gedaan, dus dat moest ik ook. Voor de leraren was ik niet de makkelijkste in de eerste jaren op de middelbare school. 

'Ik heb me ingeschreven voor bedrijfskunde'

Maar uiteindelijk kwam het besef dat ik mijn best moest doen en heb ik het havo-diploma gehaald. De laatste 2 jaar vond ik school wel leuk. Nu ben ik blij dat ik mijn havo-diploma heb, want ik wil een hbo-studie doen. Ik heb me ingeschreven voor bedrijfskunde. Het combineren zal waarschijnlijk wel lastig worden als ik zo vaak weg ben met Oranje; ben je net in je ritme en dan moet je alweer weg... Maar ik ga het proberen.

Lees ook: Ik ben best een streber