Menu
Enthousiasme spat ervan af bij Ajacieden

Enthousiasme spat ervan af bij Ajacieden

Het was soms even passen en meten voor Frank de Boer. Met een grote groep spelers werkte Ajax vrijdag de laatste training voor de thuiswedstrijd van zaterdag tegen Heerenveen af. ,,Je hoopt altijd dat de spelers fit terugkomen van de interlands. Gelukkig is dat gebeurd”, zei De Boer. ,,Er huppelden daardoor heel veel spelers op het veld rond.”

In totaal had De Boer 23 spelers tot zijn beschikking, waaronder Riechedly Bazoer, Kenny Tete en Richairo Zivkovic. ,,24 zelfs, als je Viktor Fischer meetelt”, merkte De Boer op. ,,Viktor kan nog niet met alles meedoen, maar maakt wel stappen. Verder zijn jongens die kleine blessures hadden zoals Lasse Schöne, Davy Klaassen, Jaïro Riedewald honderd procent inzetbaar.”

Datzelfde geldt voor Lucas Andersen. De aanvallende middenvelder kreeg bij zijn debuut voor Denemarken een elleboogstoot in zijn gelaat en keerde gehavend terug in Amsterdam. De Boer: ,,Lucas is niet helemaal okselfris, maar kan spelen. Het is nogal wat als twee voortanden naar achter gebeukt worden en weer naar voren moeten worden gezet. Het is gevoelig, maar met medicatie moet het goed komen.”

Thulani Serero stond voor het eerst weer op het trainingsveld. De middenvelder sloot later aan vanwege verplichtingen voor Zuid-Afrika. Serero miste het begin van de training. Toen de rest van de groep al was begonnen met een 7 tegen 7 positiespel nam hij de plek over van De Boer, die tijdelijk even was ingesprongen.

De Boer constateerde tot zijn genoegen dat er fel werd getraind. ,,Gisteren op de training met die jongens van de A1 werd een hoog niveau gehaald en vandaag opnieuw. Het enthousiasme spat ervan af. Ook groeit het zelfvertrouwen.”

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Het ging er lekker fanatiek aan toe op het trainingsveld. Het ging er lekker fanatiek aan toe op het trainingsveld.
Frank de Boer kan beschikken over Lucas Andersen. Frank de Boer kan beschikken over Lucas Andersen.
Kiest Frank de Boer zaterdag voor Kolbeinn Sigthórsson of Arek Milik. Kiest Frank de Boer zaterdag voor Kolbeinn Sigthórsson of Arek Milik.
Joël Veltman vs Frank de Boer. Joël Veltman vs Frank de Boer.
Arek Milik heeft een goede interlandperiode achter de rug. Hij scoorde twee keer voor Polen. Arek Milik heeft een goede interlandperiode achter de rug. Hij scoorde twee keer voor Polen.
Het was druk vrijdag op het trainingsveld. Het was druk vrijdag op het trainingsveld.
Kopduel tussen Kolbeinn Sigthórsson en Mike van der Hoorn. Kopduel tussen Kolbeinn Sigthórsson en Mike van der Hoorn.
Even ontspannen in de novemberzon. Even ontspannen in de novemberzon.