Menu

Enthousiast publiek bij stadiontraining

Omdat de wedstrijd Ajax - FC Volendam vrijdagavond op een nieuwe grasmat wordt afgewerkt, trainden de Ajacieden donderdagochtend in het stadion. Ze moesten hard hun best doen, want vanwege de herfstvakantie zat de noordzijde van het stadion goed vol met jeugdige aanhangers.

Sander Boschker, Antony Obodai en Victor Sikora ontbraken op de training, omdat zij donderdagavond met Jong Ajax naar Rotterdam afreizen voor de competitiewedstrijd tegen Jong Excelsior. John O'Brien was de enige Ajacied die niet op het veld verscheen.

De overige Ajacieden kregen een warm onthaal van de toeschouwers, alsof ze opkwamen voor een Champions-Leaguewedstrijd. Het publiek beloonde de spelers ook voor goede acties en knappe goals met een daverend applaus.

De keeper van Volendam kan zijn borst natmaken vrijdagavond, want de Ajacieden kregen weer een aardig lesje afronden op doel en vrije trappen schieten. Gebruikelijke kost zo voor een wedstrijd. Twee spelers lopen in het centrum op, de bal gaat naar de zijkant alwaar de flankspelers voorgeven. Met listige kopballetjes, snoeiharde schoten of gewoon simpele goals, werden de doelmannen Maarten Stekelenburg en Bogdan Lobont gepasseerd. Natuurlijk hielden de keepers ook wel eens wat tegen.

Het publiek, dat precies aan die kant van het stadion zat, genoot met volle teugen. Zeker toen de trainer zelf achter de bal plaatsnam en met schoten die dropen van perfectie zijn doelmannen klopte. ,,Koeman, Koeman, Koeman", galmde het dan ook regelmatig door het stadion. En de trainer scoorde nog maar eens op fraaie wijze.

Morgenavond moeten de Ajacieden het echter zelf doen.