Menu
'Er kan iets moois gebeuren dit seizoen'

'Er kan iets moois gebeuren dit seizoen'

In een zeer bijzondere omgeving gaf trainer Frank de Boer, direct na terugkomst in Amsterdam, vrijdagmiddag zijn wekelijkse persconferentie. Hij deed dat op het Rembrandtplein in het gebouw waar Ajax aan de Ajax Experience bouwt.

Op de 111e verjaardag schoof De Boer achter de microfoon in de geïmproviseerde persruimte in het gebouw The Bank op de hoek van het Rembrandtplein. De trainer blikte nog even terug op de Europese trip. ,,Fysiek valt het wel mee hoe zwaar zo’n trip is”, antwoordde De Boer op de vraag hoe de spelers het avontuur in Moskou hebben doorstaan. ,,Dit hoort bij het bestaan van een profvoetballer. Je weet dat dit soort reizen er bij zit. Zoals Sulejmani nu op het vliegveld moest wachten, is niet leuk, maar ook hier in Nederland weet je dat je soms lang moet wachten. Hier gingen we zo door de douane heen, maar moesten we driekwartier op de koffers wachten.”

Dat Ajax nu is uitgeschakeld, kan een voordeel zijn in het verdere verloop van de competitie. ,,Ieder nadeel heeft z’n voordeel”, sprak De Boer met stalen gezicht de tegeltjeswijsheid van Johan Cruijff na. ,,Maar het is doodzonde dat we uit de UEFA Europa League liggen als je naar de mooie loting (Spartak Moskou lootte FC Porto, red.) kijkt die vandaag is verricht. Daar had ik nog graag bij gezeten hoor. Maar dit is nu afgelopen. We moeten ons focussen op zondag. Ik heb voordat ze vanmiddag gingen uitlopen nog gezegd dat er iets moois kan gebeuren dit seizoen. We moeten de teleurstelling opzij zetten.”

De Boer zei dat hij maandag een gesprek heeft met Mounir El Hamdaoui. De Boer zei dat hij maandag een gesprek heeft met Mounir El Hamdaoui.

Op de vraag of Ajax ondertussen aan een halféénsyndroom lijdt, antwoordde De Boer: ,,Ik weet dat we geen goede resultaten hebben behaald tijdens die wedstrijden en het is ook geen heerlijke tijd om zondagochtend om half negen een bord spaghetti weg te slikken. Maar ik verwacht zondag een gretig en gemotiveerd Ajax tegen ADO.”

Die gretigheid misten de Ajacieden donderdagavond tegen Spartak Moskou. ,,Ik was dan ook teleurgesteld", aldus De Boer. ,,Thuis hadden we al met 0-1 veloren en als je je dan zo laat slachten… In de rust heb ik gezegd dat we de rug moesten rechten, niet speciaal voor deze wedstrijd om eventueel nog te winnen, maar wel voor jezelf, voor de competitie. Maar we hadden zo moeten spelen vanaf de eerste seconde, niet pas vanaf de tweede helft.”

Ajax speelde donderdag zonder Mounir El Hamdaoui en zondag tegen ADO zal de spits ook nog niet tot de wedstrijdselectie behoren. ,,Bij Jong Ajax heeft hij heel goed getraind. We hebben maandag een gesprek met als doel de lucht te klaren. Eerst wachten we dat gesprek af. Daarna zien we verder.”

In Moskou hoorde De Boer dat zijn doelman Maarten Stekelenburg dit seizoen hoogstwaarschijnlijk niet meer speelt. ,,Dat is zeer teleurstellend. Als je een van de beste keepers van de wereld moet missen is dat voor elk team een aderlating. Je hoopte dat je hem maximaal zes weken kwijt zou zijn. Nu is dat het hele seizoen. Maar ik ben zeer tevreden over Jeroen Verhoeven en ook met Kenneth Vermeer gaat het de goede kant op. Ik kreeg gisteren een sms van de trainer van Jong Ajax dat hij heel goed had getraind. Dan kan het zomaar zijn dat hij er snel bij zit, maar dat moeten we met Kenneth bespreken. Hij is er lang uitgeweest en moet er zelf achter staan dat hij op de bank zit en als het moet zou kunnen invallen.”

Tot slot ging het nog over Geoffrey Castillion. De spits van Jong Ajax trainde begin deze week met de selectie mee. ,,En hij kan weleens bij de selectie komen. Misschien zondag al wel”, glimlachte de Ajacied zonder iets prijs te geven.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Gerard van Hees/Ajax.nl


Wat wordt zondag de uitslag van ADO Den Haag - Ajax? Voorspel nu de score op toto.nl/ajax en wie weet win jij met je voetbalkennis. Heb je de uitslag goed voorspeld? Dan win je tot 70x je inleg!

Speel mee met TOTO en voorspel de uitslag van ADO Den Haag - Ajax!