Menu
Eredivisie later dan andere jaren

Eredivisie later dan andere jaren

De KNVB heeft bekendgemaakt dat het Eredivisieseizoen 2008-2009 pas na de Olympische Spelen van start zal gaan. Voor veel Ajacieden zal dat een prettige beslissing zijn, want dan is het niet het één of het ander.

Nu het seizoen 2008-2009 pas in het laatste weekeinde van augustus van start zal gaan, hoeven de Ajacieden die worden geselecteerd voor de Olympische Spelen niet te wanhopen dat ze al een volle maand competitie hebben gemist. Aangezien zowel Nederland als België zich heeft gekwalificeerd is het aannemelijk dat Ajax ook spelers aan het grote toernooi kwijt zal zijn. Onder hen hoogstwaarschijnlijk ook Jan Vertonghen. ,,Het is mooi om deel te nemen aan de Olympische Spelen", zei Vertonghen nog voordat bekend werd dat de Eredivisie wacht op de Spelen. ,,Ik denk niet dat ik een keuze heb om óf de voorbereiding bij Ajax mee te maken óf naar de Spelen te gaan. Als de Belgische bond mij selecteert, zal ik moeten spelen denk ik. Maar dat is niet met tegenzin. De sfeer rond de Spelen is uniek en deelnemen zal voor mij een hoogtepunt uit mijn carrière zijn. Hoewel voetbal niet het hoogste aanzien geniet op de Spelen, wil je er als sporter toch deel van uitmaken.''

Overigens is de finale van de Olympische Spelen op zaterdag 23 augustus. Op dezelfde dag staat in de Amsterdam ArenA de officiële opening van het seizoen gepland; de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal.

De Eredivisie ligt een week na de start alweer een week stil vanwege interlandvoetbal. De winterstop duurt van 29 december 2008 tot en met 16 januari 2009.