Menu
Eredivisie OldStars Toernooi op Nationale Ouderendag

Eredivisie OldStars Toernooi op Nationale Ouderendag

Meer dan 400 sportieve 60-plussers vertegenwoordigden vrijdagochtend de kleuren van hun Eredivisieclub in het Olymisch Stadion. In het teken van Nationale Ouderendag en ter ere van het 60-jarig jubileum van de Eredivisie namen 16 Eredivisieclubs met hun OldStars team deel aan het speciale Eredivisie OldStar Toernooi. Ajax-icoon Sjaak Swart was namens Ajax aanwezig om samen met oud-Feyenoorder Ben Wijnstekers het toernooi officieel te openen.

Voetballegendes
De 60-plussers werden in het sfeervolle stadion ontvangen met nostalgische muziek uit de jaren 60 van Elvis Presley en The Beatles. Onder de aanwezigen in het Olympisch Stadion waren onder anderen voetballegendes en iconen uit 60 jaar Eredivisie om tijdens het unieke toernooi 'Walking Football’ te spelen. Bij deze spelvorm mag er niet gerend worden en mag de bal niet boven heuphoogte komen. Terugkomen in het historische stadion riep bij Mister Ajax mooie herinneringen op. ,,De Europa-cupwedstrijd tegen Liverpool was de mooiste. We wonnen hier toen met 5-1’’, zegt de trotse Ajacied.

Nationale ouderendag
Het idee van de OldStars is ontwikkeld door de Eredivisie, Het Nationale Ouderenfonds en de VriendenLoterij met als doel de doelgroep 60-plus zowel fysiek als sociaal meer in beweging te brengen. Vrijdag 7 oktober was het Nationale Ouderendag en daarom een extra speciale dag om dit bijzondere evenement te organiseren . Sjaak Swart vindt dit initiatief hoopgevend voor de 60-plussers. ,,Het is voor de ouderen ontzettend goed om in beweging te zijn. Welke sport het ook is. Het is gezellig en goed voor de sociale contacten om een dag als deze met elkaar door te brengen’’, aldus de clublegende.