Menu
Eredivisie Vrouwen start met 7 clubs

Eredivisie Vrouwen start met 7 clubs

De Eredivisie Vrouwen bestaat het seizoen 2015-2016 uit zeven teams. De clubs die gaan deelnemen zijn ADO Den Haag, Ajax, sc Heerenveen, PEC Zwolle, PSV, FC Twente en Telstar VVNH. Dit zijn ook de teams die dit seizoen uitkomen in de Women’s BeNe League.

Nu bekend is welke clubs volgend seizoen aan de competitie deelnemen, gaat de KNVB aan de slag met de uitwerking van hoogste Nederlandse competitie voor vrouwen. Volgend seizoen is er sprake van een dubbele competitie, met 28 speelronden waarin alle clubs 24 wedstrijden voetballen. Dit is voor het Nederlands vrouwenvoetbal zowel sportief als organisatorisch de best mogelijke competitieopzet. Begin juli maakt de KNVB het competitieprogramma 2015-2016 bekend.

De nieuwe start van een Nederlandse Eredivisie Vrouwen is een stap in de richting van een betere toekomst van het Nederlands vrouwenvoetbal. De deelnemende clubs en de KNVB zijn overeengekomen vanuit deze basis de komende drie seizoenen verder samen te werken aan een aantrekkelijke en aansprekende Eredivisie Vrouwen.

De KNVB en zeven clubs uit de BeNe League besloten in december 2014 te gaan voor een topcompetitie met alleen Nederlandse clubs. De afgelopen periode is geprobeerd een achtste voetbalclub aan de competitie van volgend seizoen toe te voegen. Een aantal clubs acht het echter nu nog niet het juiste moment om deel te nemen aan de competitie. Het blijft een wens voor de lange termijn om de Eredivisie Vrouwen verder uit te breiden en kwalitatief te ontwikkelen. Met de deelname van het Nederlands vrouwenelftal aan het WK 2015 in Canada en de organisatie van het EK 2017 in Nederland is de verwachting dat in de aankomende jaren meer Nederlandse clubs de stap naar het vrouwenvoetbal gaan maken.

Tekst: KNVB
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees