Menu
Eredivisie's most wanted: Friezen die verliezen

Eredivisie's most wanted: Friezen die verliezen

Sc Heerenveen en verliezen, het is tegenwoordig een zeldzame combinatie. De Friezen, komende zondag de tegenstander van Ajax, zijn al 6 speelrondes op rij ongeslagen in de Eredivisie. Toch gloort er hoop aan de Amsterdamse horizon.

Heerenveen staat op de ladder der ongeslagen clubs eenzaam aan kop. Het is dit seizoen de enige Eredivisie-club die nog niet verloor. De ploeg van Jurgen Streppel heeft nog vier speelrondes nodig om het onverslaanbare FC Twente van 2014/2015 te evenaren.

FC Twente was namelijk de laatste club van buiten de traditionele top 3 die na 6 speelrondes als enige ongeslagen was. Het lukte coach Alfred Schreuder in 2014/2015 om maar liefst 10 wedstrijden niet te verliezen.

Friezen in vorm
De Friezen wonnen hun laatste 4 wedstrijden in de Eredivisie. Dat is mede te danken aan een grote scoringsdrift, want in deze duels scoorden de Friezen steeds minimaal twee keer. Morten Thorsby en Arber Zeneli zijn met vier treffers de topscorers.

Denzel Dumfries is al goed voor 5 assists.
Denzel Dumfries is al goed voor 5 assists.

De hand, of beter gezegd, de voet van Denzel Dumfries is duidelijk zichtbaar in Heerenveen. De rechtsback, afgelopen zomer overgekomen van Sparta Rotterdam, gaf dit seizoen al 5 assists. Dat is meer dan elke andere speler in de Eredivisie. Sterker nog: geen enkele verdediger in de Eredivisie kwam vorig jaar tot een totaal van 5 assists.

Gevonden: Friezen die verliezen
Ajax, nummer 7 van de Eredivisie, kan hoop putten uit het verleden. Slechts 1 keer eerder was Heerenveen namelijk eveneens de eerste 7 wedstrijden nog ongeslagen. Dat was in het seizoen 1997/1998. Toen liep de Friese club in de 8e speelronde tegen een nederlaag op. Wie de tegenstander was? AFC Ajax.  

Frank de Boer en Edwin van der Sar geven een high five: 3 punten zijn binnen!
Frank de Boer en Edwin van der Sar geven een high five: 3 punten zijn binnen!
Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Foto: Ajax.nl/Louis van der Vuurst