Menu
Eregalerij compleet in Ajax Experience

Eregalerij compleet in Ajax Experience

Frank de Boer en Siem de Jong hebben woensdagmiddag de kampioensfoto van het afgelopen seizoen in de Ajax Experience onthuld. Op de dag van de eerste openbare training van het nieuwe seizoen leverde dat een feestelijk moment op in het interactieve Ajax-museum op het Rembrandtplein.

Het was niet toevallig dat uitgerekend Siem de Jong met trainer Frank de Boer naar de Ajax Experience was gekomen. De multifunctionele Ajacied had zowel in 2010 als 2011 een belangrijk aandeel in beide kampioenschappen. Bovendien maakte hij in beide kampioenswedstrijden twee goals. Wie de beelden van Ajax - FC Twente (2011) en Ajax - VVV-Venlo (2012) terugkijkt, kan dus nauwelijks om De Jong heen.

De wand met kampioensfoto’s telt een imposante rij van maar liefst 31 foto’s die alle landstitels van Ajax symboliseren. Frank de Boer staat als speler en trainer zowel op een aantal foto’s uit de jaren ’90 als die van de afgelopen twee seizoenen. En als het aan De Boer ligt staat hij over exact een jaar weer in de Ajax Experience om kampioensfoto nummer 32 te onthullen. ,,Bij Ajax is de doelstelling altijd om kampioen te worden”, sprak de coach van Ajax eerder op de dag voorafgaand aan de eerste training. ,,We willen de dubbel winnen en Europees overwinteren.”

Tekst en foto's: Ajax.nl

Frank de Boer en Siem de Jong onthulden de kampioensfoto in de Ajax Experience. Frank de Boer en Siem de Jong onthulden de kampioensfoto in de Ajax Experience.
Een aantal prijswinnaars mocht bij de onthulling aanwezig zijn. Een aantal prijswinnaars mocht bij de onthulling aanwezig zijn.
Op naar kampioensfoto nummer 32! Op naar kampioensfoto nummer 32!