Menu
Eregast Nesu beleeft 'koninklijke' avond

Eregast Nesu beleeft 'koninklijke' avond

Mihai Nesu viert volgende week dinsdag zijn 29ste verjaardag. Toch voelde hij zich donderdagavond ook al een beetje jarig in de Amsterdam ArenA. De oud-speler van FC Utrecht en Steaua Boekarest was als eregast van Ajax aanwezig bij het Europa Leagueduel tussen Ajax en zijn voormalig werkgever. De Roemeen genoot met volle teugen.

Met een ferm ‘Nesu, Nesu!’ werd de voormalig speler van FC Utrecht donderdagavond welkom geheten vanuit het bezoekersvak vol Roemenen. Vanaf de Koninklijke Loge keek hij samen met ruim 51.000 toeschouwers als eregast naar Ajax - Steaua (2-0).

Twee jaar geleden kwam er plotseling een einde aan zijn loopbaan toen hij tijdens een training een dwarslaesie opliep. Sindsdien zit Nesu in een rolstoel.

Via landgenoot en ex-Ajacied George Ogararu werd onlangs binnen Ajax bekend dat Nesu graag naar de wedstrijd in de ArenA wilde gaan. Dat verzoek werd uiteraard door Ajax ingewilligd en ‘opgewaardeerd’ tot een VIP-ontvangst. Net als Ogararu heeft Nesu een verleden bij Steaua Boekarest. Hij speelde voor zijn komst naar FC Utrecht liefst acht seizoenen voor de club uit zijn geboorteland.

Ogararu is momenteel nauw betrokken bij de Ajax Foundation. De verdediger zet zich volgende week rondom de return in Boekarest in voor een speciaal project van de Ajax Foundation in Roemenië. Ogararu is erg sociaal betrokken en heeft net als Ajax zijn eigen foundation. Daarnaast is de 11-voudig Roemeens international ambassadeur van de Mihai Nesu Foundation.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Gerard van Hees

George Ogararu voorafgaand aan de wedstrijd met eregast Mihai Nesu. Rechts de vrouw van Ogararu. George Ogararu voorafgaand aan de wedstrijd met eregast Mihai Nesu. Rechts de vrouw van Ogararu.
Er waren veel Roemeense vrienden van Ogararu en Nesu in de ArenA aanwezig. Er waren veel Roemeense vrienden van Ogararu en Nesu in de ArenA aanwezig.