Menu
Eregasten Chivu en Pettersson genieten

Eregasten Chivu en Pettersson genieten

De Open Dag van Ajax werd opgeluisterd door de aanwezigheid van twee buitenlandse oud-Ajacieden met een mooie staat van dienst in de hoofdmacht. De Roemeen Cristian Chivu en de Zweed Stefan Pettersson waren als eregasten aanwezig en genoten zichtbaar van de entourage en de warme ontvangst.

Het was voor het eerst dat er bij de Open Dag eregasten aanwezig waren. Voor Menno van Beek en Sarah Peters ging een droom in vervulling. Zij wonnen een meet and greet met respectievelijk Pettersson en Chivu en werden jaren na dato van met hun jeugdidolen herenigd. Ook Karlijn van Bekkum was in opperste staat van opwinding. Zij won een ontmoeting met Richard Witschge.

Chivu kreeg een warm onthaal van de fans.
Chivu kreeg een warm onthaal van de fans.

Zowel Pettersen als Chivu was nog razend populair bij de fans, al ging bij de jongere generatie Ajacieden vooral bij de Roemeense verdediger een belletje rinkelen. ,,Ik zal die vier jaar bij Ajax nooit vergeten. De club heeft een speciale plek in mijn hart. Toen Ajax mij vroeg om te komen, zei ik meteen ja. Het is geweldig om weer terug te zijn.”

Ook Pettersson genoot met volle teugen. ,,Een dag als vandaag is heel bijzonder. Heel leuk. Het is druk, want ik pendel continu tussen de Toekomst en de ArenA, maar het is wel genieten. Ik heb al een aantal bekenden gezien, en dat zullen er nog wel meer worden, verwacht ik.”

Pettersson adviseert Ajax regelmatig over Zweedse talenten.
Pettersson adviseert Ajax regelmatig over Zweedse talenten.
 

Waar Chivu voor het eerst terug was bij Ajax, komt Pettersson nog regelmatig buurten in Amsterdam. Hij is bovendien als scout aan de club verbonden. ,,Ik heb geholpen om de talenten in Zweden in kaart te brengen. In die hoedanigheid spreek ik nog af en toe met Marc Overmars en de technische staf.”

Dinsdagochtend volgt een uitgebreid interview met Cristian Chivu

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto's: Louis van de Vuurst