Menu
Eriksen beseft nu pas impact WK

Eriksen beseft nu pas impact WK

Christian Eriksen heeft een bewogen periode achter de rug. Dat heeft alles te maken met zijn verblijf op het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika. Daar was de Deense middenvelder de jongste deelnemer en kwam hij ook nog aan spelen toe.

Vooral het WK-duel met Nederland was voor de Scandinaviër een aparte ervaring. ,,Tijdens de warming-up zag ik ineens Frank de Boer aan de andere kant lopen", doelt hij op de assistent van bondscoach Bert van Marwijk. ,,Dat was wel raar omdat hij vorig seizoen nog mijn trainer was bij Ajax A1."

Anderhalve maand later, aan de vooravond van Ajax - Vitesse, beseft Eriksen nog amper wat hem is overkomen. ,,Als je daar in Zuid-Afrika zit is het anders en heb je niet het gevoel dat je een WK speelt. Toen ik thuiskwam realiseerde ik me pas hoe groots het was. Maar over een maandje zal het waarschijnlijk pas echt goed tot me doordringen."

Voorafgaand aan Ajax - Chelsea werd Eriksen samen met de andere WK-gangers gehuldigd. Voorafgaand aan Ajax - Chelsea werd Eriksen samen met de andere WK-gangers gehuldigd.

Direct na het WK, toen hij voor een vakantie vertrok naar Italië, kwam de Deen erachter hoezeer zijn status is veranderd. ,,In het begin van de vakantie herkende niemand me, maar na twee weken werd ik zelfs herkend door de Italianen. Toen merkte ik ook hoe voetbal daar leeft." Hoewel hij na een turbulent halfjaar slechts twee weken kon genieten van zijn vrije tijd klaagt het talent niet. ,,Het was kort, maar goed. Ik denk ook wel dat het lichaam helemaal fit is. Al moest ik de eerste trainingsweek wel een beetje bijkomen."

Inmiddels heeft Eriksen zijn eerste Champions League-ervaring achter de rug en is ook de competitie weer begonnen. Daarin staat zaterdag het thuisduel met Vitesse op het programma. Saillant genoeg betekende de ontmoeting met de Arnhemmers vorig seizoen het thuisdebuut van de Deens international in de basisopstelling van trainer Martin Jol. ,,Dat was wel heel gek en speciaal", blikt Eriksen terug. ,,Ik was niet zenuwachtig, maar had wel een raar gevoel. Dat het publiek mijn naam scandeerde vond ik ook heel speciaal." Wat herinnert hij zich verder van zijn eigen spel? ,,Dat ik alleen maar kansen heb gemist", haast de jongeling zich te zeggen. ,,Ik baalde echt dat ik niet had gescoord."

Mogelijk krijgt Eriksen zaterdag een herkansing tegen de Gelderse opponent. Hoewel hij beseft dat er voor Ajax nog genoeg werk aan de winkel is, twijfelt hij niet aan een goede afloop. ,,We hebben de voorgaande wedstrijden heel veel kansen gecreëerd. Dus dat moet zaterdag goedkomen." Over zijn eigen ambitie hult de oud-speler van Odense zich in nevelen. ,,Ik hoop alleen maar dat we winnen." En dan: ,,Het zou toch wel lekker zijn om te scoren. Dat geeft je zelfvertrouwen."

Ajax - Vitesse begint zaterdag om 18.45 uur. Voor de eerste thuiswedstrijd in de competitie zijn nog kaarten beschikbaar. Er geldt vrije verkoop. Je hebt dus géén ClubCard nodig.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bestel hier je kaarten voor Ajax - Vitesse