Menu
Eriksen Deens voetballer van het jaar

Eriksen Deens voetballer van het jaar

Ajacied Christian Eriksen is maandagavond uitgeroepen tot Deens voetballer van het jaar. Zijn ploeggenoot Nicolai Boilesen kreeg de prijs voor grootste talent uitgereikt.

Eriksen bleef William Kvist ruim voor in de stemming: 60 om 28 procent. Oud-Ajacied Michael Krohn Dehli werd derde. ,,Ik voel me zeer vereerd", aldus een verraste Eriksen op het voetbalgala. ,,Ik had dit niet verwacht. Dit betekent heel veel voor mij." De Ajacied is momenteel in Denemarken met de nationale ploeg om zich voor te bereiden op de oefeninterlands tegen Zweden (vrijdag) en Finland (dinsdag). Vorig seizoen won Eriksen tijdens hetzelfde gala de prijs voor grootste talent. Die eretitel ging nu naar een andere Ajacied: Nicolai Boilesen.

Boilesen, die herstelt van een hamstringsblessure, was bijzonder in zijn nopjes met de award voor het grootste talent. ,,Het kampioenschap met Ajax was natuurlijk mooi", sprak hij tijdens de gala-avond. ,,Maar dat was meer een teamprestatie. Dit is op individueel niveau de grootste prijs die ik ooit heb gewonnen. Dit overtuigt mij dat ik op de goede weg ben", aldus de geblesseerde linksback. Boilesen blijft dromen. ,,Als ik op een dag ook de trofee van beste speler zou winnen die Christian nu heeft, dan zou ik ongelooflijk trots zijn."

Tekst: Ajax.nl/DBU.dk
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees