Menu
Eriksen en De Jong gehuldigd op Gala

Eriksen en De Jong gehuldigd op Gala

Christian Eriksen en Siem de Jong behoorden maandag tot de gehuldigden tijdens het Gala Voetballer van het Jaar. Eriksen ontving als een-na-beste speler uit de Eredivisie 2012-2013 de Zilveren Schoen. Ajax-captain Siem de Jong werd gehuldigd als Maatschappelijk speler Eredivisie 2013.

Wilfried Bony, Christian Eriksen en Filip Djuricic (de topdrie van het spelersklassement uit het voorbije seizoen, waarin Ajax de landstitel won) plus De Jong waren in Hilversum blikvangers voor het jaarlijkse galafeestje van en voor de profvoetballers. Bony ontving de Gouden Schoen als beste Eredivisiespeler. De Ivoriaan werd afgelopen seizoen met 31 treffers topscorer van de Eredivisie.

Christian Eriksen ontving de Zilveren Schoen uit handen van zaakwaarnemer Martin Schoots. Christian Eriksen ontving de Zilveren Schoen uit handen van zaakwaarnemer Martin Schoots.

Ajax was maandagavond uitstekend vertegenwoordigd in Hilversum. Onder meer hoofdtrainer Frank de Boer en Ajax’ directeur marketing Edwin van der Sar waren present op het Gala Voetballer van het Jaar.

Ajax TV was aanwezig op het Gala Voetballer van het Jaar en sprak onder meer met de gehuldigde Ajacied Siem de Jong en zijn voormalige ploeggenoot Eriksen. Houd de programmering van Ajax TV in de gaten voor een sfeerreportage over het Gala.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Gerard van Hees

Meer over Siem de Jong als Maatschappelijk speler Eredivisie 2013

Siem de Jong kreeg als Maatschappelijk speler Eredivisie een bedrag dat volledig besteed zal worden aan een maatschappelijk project naar keuze van hem en aan de maatschappelijke projecten van Ajax. Siem de Jong kreeg als Maatschappelijk speler Eredivisie een bedrag dat volledig besteed zal worden aan een maatschappelijk project naar keuze van hem en aan de maatschappelijke projecten van Ajax.
Edwin van der Sar praatte bij met Marco van Basten. Edwin van der Sar praatte bij met Marco van Basten.
Ronald en Frank de Boer voor de Hilversumse studio waar het Voetbalgala plaatsvond. Ronald en Frank de Boer voor de Hilversumse studio waar het Voetbalgala plaatsvond.
Christian Eriksen op weg richting zijn laatste Nederlandse podium. Christian Eriksen op weg richting zijn laatste Nederlandse podium.
Ajax TV sprak onder meer uitgebreid met Christian Eriksen. Ajax TV sprak onder meer uitgebreid met Christian Eriksen.
Frank de Boer trof onder meer Ruud Gullit als tafelgenoot. Frank de Boer trof onder meer Ruud Gullit als tafelgenoot.
Show, dans én Ajacieden verwerkt in het decor. Show, dans én Ajacieden verwerkt in het decor.
Eriksen toont trots de Zilveren Schoen. Links Schoots. Eriksen toont trots de Zilveren Schoen. Links Schoots.
Tim Knol zorgde onder meer voor de muziek. Tim Knol zorgde onder meer voor de muziek.