Menu
Eriksen is Talent van de Toekomst

Eriksen is Talent van de Toekomst

Christian Eriksen is dinsdagavond tijdens de traditionele Vanenavond verkozen tot meest talentvolle Ajacied van de Toekomst. De speler verblijft momenteel met het Deens elftal in Zuid-Afrika voor het WK. Zijn gastgezin Hrkac nam uit handen van Sjaak Swart de bijbehorende trofee in ontvangst.

Traditiegetrouw wordt tijdens de Vanenavond op de Toekomst het voetbalseizoen van de Ajax-jeugdafdeling op feestelijke manier afgesloten. De jeugdspelers, van de A1 tot en met de F1, kregen dinsdag allemaal een vaantje uitgereikt ter herinnering aan de afgelopen voetbaljaargang. Van sommige spelers, die niet doorstromen in de jeugdopleiding, werd afscheid genomen.

Een belangrijk onderdeel van de Vanenavond is de bekendmaking van het Talent van de Toekomst. Vorig jaar kreeg Jong Ajax-speler Aras Özbiliz deze eervolle titel. Dit jaar is Christian Eriksen verkozen tot Talent van de Toekomst. Eriksen komt daarmee in een mooi en illuster rijtje terecht. De talentvolle en technisch begaafde speler volgt, behalve Özbiliz, onder meer ook Daley Blind en Siem de Jong, Everton-speler John Heitinga en Champions League-winnaar Wesley Sneijder op.

Ajax A2 poseert voor de groepsfoto. Ajax A2 poseert voor de groepsfoto.

Eriksen kende afgelopen jaar een droomseizoen. Tot aan de winterstop speelde hij iedere zaterdag in Ajax A1 onder leiding van Frank de Boer en Bob de Klerk. Martin Jol nam hem in januari mee op trainingskamp in Portugal en sindsdien maakt hij deel uit van de A-selectie. Eriksen maakte zijn debuut in de Eredivisie, speelde Europees voetbal en debuteerde in maart voor het nationaal elftal van Denemarken.

Bij de overhandiging van de trofee aan het gastgezin – Eriksen verblijft met het Deens elftal in Zuid-Afrika – sprak Jan Olde Riekerink, hoofd van de Ajax-jeugdopleiding, mooie en lovende woorden over de speler. ,,Met zijn voetbalkwaliteiten en zijn mentaliteit is hij een voorbeeld voor de jeugd, maar ook met de overwinning van de taal en cultuur. Vanwege de manier waarop hij ermee omgaat en de manier waarop hij zich presenteert, is deze prijs meer dan terecht.’’

Verder benoemde bestuurslid Cor van Eijden Rob Ombre, Frits Andriese, Floris Thoolen en Henk van Teunenbroek tot ‘leden van verdienste’. Uit handen van het bestuurlid kregen de vier nieuwe leden het befaamde speldje opgespeld.

Ook ontvingen tijdens de Vanenavond acht Ajacieden het lidmaatschap van de Ajax Academy Club in de vorm van een certificaat. Zij maken minstens zes jaar deel uit van de Ajax-jeugdopleiding en hebben ten minste een seizoen op de Toekomst gespeeld. Tom Portegies is een uitzondering. De speler, die in april per direct moest stoppen met voetballen wegens hartklachten, werd uitgeroepen tot ‘buitengewoon lid van de Ajax Academy Club’.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/ Gerard van Hees

Ook werden de bekers verloot onder de jeugdspelers. Ook werden de bekers verloot onder de jeugdspelers.
Een jeugdspeler heeft het goede lootje en wint de grote beker. Een jeugdspeler heeft het goede lootje en wint de grote beker.
Jan Olde Riekerink sprak aan het begin van de avond iedereen toe. Jan Olde Riekerink sprak aan het begin van de avond iedereen toe.
Het succesvolste Ajax-team van dit seizoen: de B1! Het succesvolste Ajax-team van dit seizoen: de B1!
De nieuwste leden van de Ajax Academy Club. De nieuwste leden van de Ajax Academy Club.
Theo de Groot en Sjaak Swart reiken de Talent van de Toekomst-trofee uit aan het gastgezin van Eriksen. Theo de Groot en Sjaak Swart reiken de Talent van de Toekomst-trofee uit aan het gastgezin van Eriksen.
De vier nieuwe leden van verdienste. De vier nieuwe leden van verdienste.