Menu
Eriksen met Denemarken onderuit

Eriksen met Denemarken onderuit

Denemarken heeft de flitsende EK-start geen vervolg kunnen geven. Na de 1-0-zege in de openingswedstrijd tegen Nederland, verloor het team van Ajacied Christian Eriksen met 2-3 van Portugal.

Christian Eriksen speelde in de tweede wedstrijd tegen Portugal negentig minuten. De Ajacied kwam in de enerverende wedstrijd, met zijn team op een 0-2 achterstand door goals van Pepe (kopbal) en Helder Postiga. De Denen gaven zich echter niet zomaar gewonnen en dankzij twee goals van Nicklas Bendtner leek de equipe van voormalig Ajax-trainer Morten Olsen zelfs nog een punt te pakken, 2-2.

Maar het mocht niet zo zijn. Invaller Varela schoot Portugal naar een 2-3 overwinning, waardoor voorafgaande aan Nederland - Duitsland drie ploegen op drie punten stonden: Denemarken, Portugal en Duitsland. Bij een zege van Oranje staan ook de Nederlanders op dat aantal na twee duels. Olsen baalde uiteraard: ,,Het is een verschrikkelijk gevoel om zo dicht tegen het einde alsnog te verliezen. Ik ben wel trots op de manier waarop wij speelden en hoe we ons terug in de wedstrijd vochten."

Bij Denemarken loste de aanstaande Ajacied Lasse Schöne diep in blessuretijd voormalige Ajacied en sloper van Oranje, Michael Krohn-Dehli af. Dennis Rommedahl speelde een uur en moest zich toen geblesseerd laten vervangen. Schöne kreeg nog een goede mogelijkheid om in de slotseconde alsnog een punt binnen te slepen, maar hij schoot naast.

Zondag speelt Denemarken de laatste groepswedstrijd tegen Duitsland.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis vande Vuurst