Menu
Eriksen opent Cruyff Court Middelfart

Eriksen opent Cruyff Court Middelfart

Christian Eriksen heeft zondag het Cruyff Court Christian Eriksen geopend in het Deense Middelfart. De Ajacied had die eer na zijn uitverkiezing tot Talent van het Jaar na het seizoen 2010 - 2011. Als prijs ontving Eriksen een trofee en mocht hij een Cruyff Court laten aanleggen op een plek naar zijn keuze. De winnaar van de Bronzen Schoen koos voor zijn geboorteplaats.

De middenvelder van Ajax zette zijn eerste voetbalstappen bij de lokale club Middelfart Sanderum. ,,Het veldje biedt jongeren uit de buurt een mooie kans om op een goede locatie te voetballen’’, vertelde Eriksen trots. ,,Het veldje ligt in een mooie omgeving. Mijn ouders en vrienden hebben me de afgelopen tijd op de hoogte gehouden over de aanleg. Het is erg mooi geworden. Dit is een unieke plek voor de jeugd van Middelfart om te sporten. Ik heb als kind vroeger zelf ook veel op straat gevoetbald en ik wil graag iets terugdoen voor de stad, de jeugd en de club waar het voor mij allemaal is begonnen.’’

Het talent van Eriksen werd bij Sanderum al snel opgemerkt door Odense BK, de club waar hij het eerste deel voltooide van zijn (semi-)professionele voetbalopleiding. Na zijn veldje zondag officieel te hebben geopend gaf Eriksen het startschot voor het openingstoernooi. Aan het toernooi deden kinderen uit de buurt mee. Uiteraard trapte ook de Ajacied een balletje mee. Het Cruyff Court Eriksen zal vooral worden gebruikt door meerdere scholen, de lokale voetbalclub plus een instelling voor kinderen met een beperking. Wie weet treden voetbaltalentjes die vanaf nu plezier hebben van het nieuwste Cruyff Court ooit in de voetsporen van de Ajacied en Deens international...

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Cruyff Foundation

Eriksen verrichtte de officiële opening van 'zijn' Cruyff Court. Eriksen verrichtte de officiële opening van 'zijn' Cruyff Court.
De Ajacied had over belangstelling niets te klagen. De Ajacied had over belangstelling niets te klagen.
Eriksen verwelkomt ook de deelnemers aan het openingstoernooi. Eriksen verwelkomt ook de deelnemers aan het openingstoernooi.