Menu
Eriksen pakt punt met Denemarken

Eriksen pakt punt met Denemarken

Na alle interlands van vrijdagavond stonden er ook zaterdag nog een aantal WK-kwalificatieduels op het programma. Een van die wedstrijden ging tussen Denemarken en Tsjechië. Met Christian Eriksen in de basis en Lasse Schöne op de bank eindigde die wedstrijd in 0-0. Bij een oefenduel van de Nederlandse beloften kwamen zaterdagavond vijf Ajacieden in actie.

Het Deens elftal is de WK-kwalificatiereeks met een gelijkspel begonnen. In Kopenhagen eindigde Denemarken - Tsjechië in 0-0. Christian Eriksen kwam 90 minuten in actie. Lasse Schöne kwam niet in actie. Eerder op de dag eindigde Schotland - Tsjechië ook in een doelpuntloos gelijkspel. Bij dat duel was geen rol weggelegd voor de Servische Ajacied Miralem Sulejmani.

De beloften van Nederland en Turkije namen het eerder op de avond in het Recep Tayyip Erdoğan Stadion tegen elkaar op. Het duel eindigde in een 2-1 zege voor de Turken. Die stand was al na een helft bereikt. Bij de vriendschappelijke interland waren liefst vijf Ajacieden vertegenwoordigd. Stefano Denswil en Lesley de Sa kwamen de hele wedstrijd in actie. Dico Koppers (voor rust) en Joël Veltman (tweede helft) kwamen allebei 45 minuten in actie. Middenvelder Ilan Boccara werd na 67 minuten vervangen. Denswil veroorzaakte vlak voor rust een strafschop waaruit de Turken op gelijke hoogte kwamen.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst