Menu
Eriksen scoort voor Jong Denemarken

Eriksen scoort voor Jong Denemarken

Jong Denemarken heeft dinsdagavond de eerste zege op het EK U21 behaald. In Aarhus won het gastland de tweede groepswedstrijd met 2-1 van Wit-Rusland. Christian Eriksen miste halverwege de eerste helft een strafschop, maar herstelde zich door de rebound wel raak te schieten. Net als Nicolai Boilesen kwam Eriksen de hele wedstrijd in actie.

Dankzij de zege op Wit-Rusland doet Jong Denemarken weer volop mee in groep A. De halve finales van het EK voor spelers tot 21 jaar blijven in zicht voor het gastland. De eerste EK-zege poetste de nare smaak van de nederlaag tegen Jong Zwitserland daarmee enigszins weg. De Zwitsers wonnen dinsdagavond ook hun tweede wedstrijd met 2-0 van Jong IJsland, waardoor Jong Denemarken met drie punten uit twee duels de tweede plaats bezet.

Net als tijdens de openingswedstrijd tegen Zwitserland kwamen de Ajacieden Christian Eriksen en Nicolai Boilesen (vrijwel) de hele wedstrijd in actie. Eriksen onderscheidde zich door zijn geboorteland in de 22e minuut op voorsprong te zetten. Hij deed dat hij vanuit de rebound van een strafschop die hij zelf miste. Daarmee compenseerde hij zijn misser direct met een doelpunt. Bovendien neutraliseerde Denemarken daarmee de tegenstreffer die Dmitri Baga twee minuten eerder op het scorebord zette. Halverwege de tweede helft schoot spits Nicolai Jorgensen de Denen naar de 2-1 zege.

Jong Denemarken speelt zaterdag de laatste groepswedstrijd tegen het nog puntenloze Jong IJsland. Gelijktijdig treft nummer 1 Jong Zwitserland de leeftijdsgenoten van Wit-Rusland, dat in punten gelijk staat met het gastland. Die avond zal duidelijk worden of Denemarken zich voor de halve finales plaatst. De aftrap van beide wedstrijden is om 20:45 uur.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst