Menu
Eriksen terug in Breda

Eriksen terug in Breda

Ajax wacht dit weekeinde de volgende lastige klus buitenshuis. Na de 3-0 nederlaag van vorige week tegen FC Utrecht reist de ploeg van trainer Frank de Boer zondag af naar het zuiden voor de ontmoeting met NAC Breda.

Vorig seizoen kwam Ajax tegen de Brabanders niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Al in de 19e minuut bracht Ellery Cairo de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Rasmus Lindgren (37’ ) forceerde nog voor rust de gelijkmaker door een hoekschop van de inmiddels vertrokken Urby Emanuelson achter doelman Jelle ten Rouwelaar te knikken. Ondanks kansen voor Luis Suarez en Demy de Zeeuw bleven verdere Amsterdamse treffers uit.

Het duel in het Rat Verlegh Stadion stond vooraf in het teken van het debuut van Christian Eriksen. De toen pas 17-jarige Deen zag een uitstekend verlopen trainingskamp in Portugal door coach Martin Jol beloond worden met een basisplaats in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. ,,Het was heel mooi en apart om daar te zijn en mijn debuut te maken," blikt de jonge Ajacied terug. ,,We pakten helaas geen drie punten, maar het was mijn debuutwedstrijd en die onthoud je heel goed. Verder wilden mijn vader, moeder en zusje er graag bij zijn, dus zij zaten in het stadion."

Christian Eriksen tegen AC Milan in Milaan. Christian Eriksen tegen AC Milan in Milaan.

Hoewel Eriksen enkele maanden geleden wat last had van vermoeidheid heeft de vakantie hem naar eigen zeggen goed gedaan. In zijn vaderland bereidde de Scandinaviër zich ook voor op de tweede seizoenshelft. ,,Ik heb een programma bijgehouden. Daarnaast heb ik geprobeerd buiten hard te lopen, maar het was een beetje glad vanwege ijzel."

Inmiddels werkt Eriksen al weer ruim een maand samen met De Boer, die hij nog kent uit zijn tijd bij de A1. ,,En hij is nog steeds hetzelfde als toen," geeft de middenvelder desgevraagd aan. ,,We trainen nu alleen ook ’s ochtends." Onder het bewind van de Noord-Hollander speelt de international op zijn favoriete positie achter de spitsen. In tegenstelling tot zijn periode in de jeugd, waarin hij aan de lopende band scoorde, blijft deze kwaliteit vooralsnog achterwege in het eerste elftal. ,,Ik weet ook niet hoe dat kan," vraagt de oud-speler van Odense zich af. ,,Voetballend gaat het goed, maar alleen het afwerken lukt nog niet zo goed. Dat is een van de punten waaraan ik de komende tijd moet werken."

Vooruitlopend op het duel met NAC weet Eriksen in elk geval wat hem te doen staat. ,,Als we blijven voetballen moet het goed komen en ik wil natuurlijk scoren."

Tekst:Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst