Menu

Ervaring wint van jeugdig Ajax Zaterdag

Het zal niet vaak gebeuren, dat een Ajax elftal in de laatste drie ontmoetingen van de competitie nog tweemaal dezelfde tegenstander tegenkomt. Dit was het geval dit seizoen met de wedstrijden tegen SDC Putten.

Op tweede Paasdag werd in Putten aangetreden voor de eerste confrontatie, die nu al voor de vijfde maal dit seizoen op het programma was gezet en al vier maal was afgekeurd.

SDCP dat nog goede kansen heeft op de nacompetitie, nam direct het heft in handen en dat resulteerde reeds in de tweede minuut in een treffer. De spits van de gastheren maakte dankbaar gebruik van een aarzeling in onze defensie en haalde verwoestend uit (1-0).

Het werd daarna een vrij gelijk opgaande wedstrijd, waarbij SDCP toch voor het meeste gevaar zorgde, door de bal steeds met lange trappen naar voren te brengen. Deze ploeg met veel ervaring was meer volwassen dan de jeugdige Ajax formatie, die echter behoorlijk bleef meevoetballen, maar teveel kleine foutjes maakte.

In de tweede helft kwam Ajax echter toch op gelijke hoogte, toen een corner plotseling voor de voeten van Arthur Vinkenoog kwam, die dit buitenkansje dankbaar aanvaardde. In dezelfde minuut werd het echter weer 2-1, door een misverstand in de Ajax defensie, waardoor er iets knakte in de ploeg.

SDCP werd gevaarlijker, kreeg diverse kansen om de score uit te bouwen, maar wist die niet te benutten. Enerzijds kwam dit door slordigheid, anderzijds door prima keeperswerk van Dennis van der Wal.

Kort voor tijd viel de genadeklap, toen een opgedrongen Ajax werd verrast door een snelle uitval, waarbij de Ajax defensie volkomen werd uitgespeeld en de bal achter de kansloze Ajax doelman werd gedeponeerd. (3-1)

Verslag Wim H.