Menu
Ervaringsdeskundige Ajax wil nu andere kant van de medaille zien

Ervaringsdeskundige Ajax wil nu andere kant van de medaille zien

In de historie van de Eredivisie kwam het drie keer voor dat een club op de laatste speeldag de leidende positie en daarmee de landstitel uit handen gaf. Ajax is één van de pijnlijke ervaringsdeskundigen, iets dat menig Ajacied nog helder op het netvlies zal staan. Vorig jaar ging het in de 34e speelronde mis bij De Graafschap. Ditmaal hopen de Amsterdammers de andere kant van de medaille, de positieve, te ervaren.

Dat laatste gebeurde al eens in mei 2011, toen Ajax ten koste van directe concurrent FC Twente de felbegeerde derde ster pakte. FC Twente is dus 'slachtoffer' nummer twee die verdronk in het zicht van de haven, naast AZ. De Alkmaarders bezweken in het seizoen 2006-2007 onder de druk bij Excelsior, de club die vorige week de titelrace weer spannend maakte.

Koploper Feyenoord heeft nog maar één punt voorsprong op Ajax, dat op bezoek gaat bij Willem II. De Rotterdammers ontvangen zelf Heracles Almelo.

Beslissingswedstrijden om de titel
Er waren in het verleden nog twee ploegen die hun leidende positie op de slotdag niet wisten te verzilveren. Ajax (1959-1960) en DOS (1957-1858) wisten echter na een beslissingswedstrijd alsnog beslag te leggen op het kampioenschap.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst