Menu

Esajas en De Ridder doen het goed tegen hun eigen team

De technische staf organiseerde vrijdag weer eens een onderling wedstrijdje tussen Ajax 1 en Ajax 2. Het eerste elftal moest echter zo veel internationals missen, dat het goed uitkwam dat Jong Ajax zo ruim in de spelers zit dit seizoen. Toch moesten ook John van 't Schip en Marco van Basten hun elftal komen versterken in het partijtje, dat met name door de aanvallende impulsen van 'huurlingen' Daniël de Ridder en Etienne Esajas in het voordeel van Ajax 1 werd beslist .

Jari Litmanen begon als spits bij het eerste elftal. Daniël de Ridder, Etienne Esajas en Randy Rustenberg van Jong Ajax schoven een ploeg door. Julien Escudé, Steven Pienaar, Nigel de Jong, Yakubu, Anthony Obodai, Maxwell en Sander Boschker droegen allen het gele hesje van Ajax 1.

Na verloop van tijd moest Litmanen zich laten vervangen. Jason Culina werd voor even eerste-elftalspeler en trainer John van 't Schip kwam zijn Jong Ajax versterken.

Van 't Schip had al gezien hoe zijn protégé Daniël de Ridder met een serie mooie bewegingen aan de rechterkant voor veel gevaar had gezorgd. Dreiging die Jong Ajax node miste. Zelfs met Marco van Basten in het veld voor Jong Ajax, wilde de productie maar niet op gang komen, ondanks het verzorgde veldspel dat de Beloften zo nu en dan aan de dag legden.

Hoe mooi de voorzetten van Van 't Schip ook nog steeds waren, aan scoren kwam Jong Ajax niet toe. Van Basten gleed een keer dreigend naar het doel, maar zag zijn inzet hard geblokt door Yakubu, die wel vaker een niet te passeren hindernis is geweest voor wereldspitsen die het shirt van AC Milan droegen.

Opvallend waren de rushes en soepele doelpunten van Etienne Esajas, die vaak van linksachter mee opstoomde. Vooral toen trainer/grensrechter Ruud Krol aan de kant van de jonge verdediger stond. Krol, als speler zelf linksback voordat hij een wereldberoemde libero werd, schreeuwde Esajas een aantal maal naar voren en de back betaalde zijn 'privé-coach' terug met een paar mooie goals.

Ajax 1, hoe de samenstelling dan ook was, voldeed dus vrijdag keurig aan de verwachtingen door het eigen Beloftenelftal te verslaan.