Menu

Esajas zwaar geblesseerd in oefenduel

In de ingelaste oefenwedstrijd van Jong Ajax tegen ADO '20 is Etienne Esajas naar het zich laat aanzien zwaar geblesseerd geraakt aan zijn hamstring. De rappe buitenspeler raakte in de 55ste minuut bij een individuele actie geblesseerd. Woensdag zal de blessure nader worden bekeken. Jong Ajax verloor met 1-3.

,,Het resultaat van de wedstrijd was van ondergeschikt belang", vond trainer John van den Brom na afloop. ,,Teleurgesteld over de uitslag ben ik dan ook niet heel erg, al wil je natuurlijk altijd winnen. Maar ik ben wel teleurgesteld over de hamstringblessure van Esajas. We zullen hem waarschijnlijk langere tijd moeten missen."

Doel van de oefenwedstrijd tegen de ploeg van trainer Rob Witschge was de Beloften van Ajax wedstrijdritme te laten opdoen. ,,Want door omstandigheden hebben we lang niet gespeeld", verklaarde Van den Brom. ,,In plaats van een training speelden we tegen ADO '20."

Van den Brom, die onlangs voor twee jaar bijtekende als trainer van Jong Ajax, had een kleine groep tot zijn beschikking. Precies elf spelers van Jong Ajax in het veld en Robert Schilder en Michael Timisela van de A1 op de bank. ,,Dat komt vooral doordat een aantal spelers meegaat met Ajax 1 naar Auxerre. Dat is natuurlijk fantastisch. Daar doe je het allemaal voor", aldus een trotse Van den Brom.

Het duel ging dus met 1-3 verloren. ,,Maar nogmaals, ondanks de nederlaag was het een goede trainingswedstrijd. Wij speelden eigenlijk de hele wedstrijd op de helft van ADO, maar uit drie goed uitgespeelde counters scoorden zij drie keer. Dat is verdedigend dus niet goed van ons. Aanvallend hadden we het moeilijk tegen het team dat zich veel liet terugzakken."

Het enige doelpunt van Jong Ajax viel vlak voor rust toen de Heemskerkse formatie al met 0-2 leidde. Gaston Sangoy zorgde voor de aansluitingstreffer.