Menu
Escudé geeft antwoord

Escudé geeft antwoord

Via een e-mail aan de Ajax-website kon je een vraag stellen aan Julien Escudé. De aanvoerder nam de tijd om een aantal geselecteerde vragen te beantwoorden en die zijn in de Presentatiegids terug te lezen. Op de site vind je een kleine bloemlezing uit de antwoorden.

Hoe voelt het om aanvoerder te zijn van Ajax?
Dennis Meijs, Vught

,,Toen ik voor de eerste keer, dat was tegen AZ, als eerste van het team het veld op kwam met die band om mijn arm, voelde ik zo’n sensatie. Voor mij is het een eer aanvoerder te zijn."

Is er een merkbaar verschil tussen de manier van coachen in het Frans en het Nederlands? Merk je bijvoorbeeld dat Nederlandse spelers in het coachen de nadruk ergens anders op leggen?
Tim Cornelissen, Haarlem

,,Dat is moeilijk te zeggen, want ik ken alleen de situatie bij Ajax en niet bij de andere clubs in Nederland. Ik weet wel dat in Frankrijk de trainer een grote partij tijdens de training heel vaak onderbreekt om de spelers te wijzen op tactiek of op de posities. In Frankrijk is de afstand tussen speler en trainer veel groter. Die kan je daar niet amicaal op de schouders slaan, zoals hier vaak wel kan. In Nederland wordt meer plezier gemaakt."

Wat verwacht en/of hoop je het komende seizoen te bereiken?
Marlon Veldman, De Koog

,,Ik wil wel weer kampioen worden en betere prestaties op het veld neer te zetten. Zodat de supporter kan zeggen dat we een sterk team waren, dat tactisch goed is en veel kwaliteit heeft. Ik hoop dat we in de Champions League de tweede ronde halen.''

Wat vindt u van de play-offs, die dit jaar ingaan?
Enrico Maatita, Groningen
,,Ongelooflijk! Door dat nieuwe systeem kan je een heel seizoen goed spelen en toch geen voorronde Champions League mogen spelen. Terwijl een ploeg die minder presteert en vijfde wordt, dat wél mag. Dat vind ik vreemd."

Tot zover de kleine bloemlezing. Lees alle geselecteerde vragen en de antwoorden van Julien Escudé terug in het eerste nummer van het Ajax Magazine van dit seizoen. Het Magazine is te koop in de boekwinkel en kost €6.95.