Menu

Escudé: 'Ik hoopte op een Franse ploeg'

De enige Franse Ajacied is blij met AJ Auxerre als tegenstander in de derde ronde van de UEFA Cup. ,,Ik hoopte al dat we een Franse club zouden loten", reageerde Julien Escudé. Wel waarschuwde de Fransman voor de geslepenheid van zijn landgenoten. Ook aanvoerder Tomás Galásek was tevreden met de uitkomst van de loting.

,,Ik vind het heel speciaal om tegen een Franse ploeg uit te moeten komen. Ik wil de mensen in Frankrijk laten zien wat Ajax kan", aldus Escudé. Veel spelers van Auxerre kent Escudé nog uit de periode dat hij zelf in Frankrijk speelde. ,,Tegen de meesten heb ik wel eens gespeeld. Alleen met Lionel Mathis heb ik in één team gespeeld, dat was in het Franse nationale team -21."

,,Auxerre heeft een heel goede verdediging, met sterke mensen. Dat herinner ik me van een aantal jaar geleden. Maar ze hebben er nu ook een aantal goede aanvallers bij, Bonaventure Kalou bijvoorbeeld. Als we daar spelen, in het kleine stadion van Auxerre, zullen we veel in balbezit zijn. Je begint dan te denken dat ze helemaal niet zo goed zijn. Maar dan ineens zoeken ze de diepte", weet Escudé. ,,Ik heb vaak tegen ze gespeeld en gedacht dat we konden winnen, maar uiteindelijk gingen we met een 1-0 nederlaag naar huis. De uitwedstrijd zal dus niet makkelijk zijn, concentratie is het sleutelwoord. Maar natuurlijk moeten we van ze kunnen winnen."

Ook Tomás Galásek was niet ontevreden met de loting. ,,Ik wilde vooraf het liefst geen Spaanse club", verklaarde de aanvoerder. ,,Steaua Boekarest of Benfica had ik wel leuk gevonden. Maar ookAuxerre vond ik ok. Het is een stugge ploeg, het elftal gaat steeds beter spelen. En ze hebben ervaring met Nederlandse ploegen", refereerde hij aan het feit dat AZ in de poulewedstrijden onlangs nog tegen de Fransen speelde. ,,Ik denk niet dat wij favoriet zijn. Volgens mij liggen de kansen gelijk. Het ligt er een beetje aan hoe wij draaien na de winterstop, maar we moeten er van kunnen winnen."