Menu

Escudé in benefiet voor AIDS-bestrijding

Julien Escudé zit dinsdagavond bij een Wereldselectie die in en tegen Barcelona een benefietwedstrijd zal spelen. Het duel wordt door de Catalaanse club en Artsen zonder Grenzen georganiseerd om geld in te zamelen voor de bestrijding tegen aids.

Het doel van de wedstrijd is tweeledig: zorgen voor spektakel op het voetbalveld en een financiële steun voor aidsprojecten van Artsen zonder Grenzen in Afrika en Latijns-Amerika. De trainer van het Wereldteam is oud-speler en -trainer van Ajax en Barcelona, Johan Cruijff.

Cruijff heeft behalve Ajacied Julien Escudé een grote groep spelers tot zijn beschikking van internationale naam en faam: Rubén Baraja, middenvelder van Valencia; de Engelse aanvaller van Real Madrid, Michael Owen; de aanvaller van Atlético, Fernando Torres en de Argentijnen Andrés D'Alessandro (Wolfsburg) en Gabriel Heinze (Manchester United), beide Olympisch kampioen.

De Mexicaan Jorge Campos, de Italianen Christian Abbiati, Christian Brocchi (Milan), Christian Obodo (Fiorentina) en Amedeo Carboni (Valencia); de Belgen Vincent Kompany (Anderlecht) en Daniel van Buyten (Hamburg) en de Argentijn Mauricio Pochettino (Espanyol) staan ook op de spelerslijst van Cruijff.

De Bulgaren Martin Petrov (Wolfsburg) en Valeri Bojinov (Lecce), de Zuid-Afrikanen Delron Buckley (Arminia Bielefeld) en Benni McCarthy (Porto), de Japanner Hidetoshi Nakata (Fiorentina), de Griek Anthimos Kapsis (Girondins), de Nigeriaan Kalu Uche (Girondins Bordeaux) en de Zweed Alexander Ostlud (Hammarby) completeren de groep.

Frank Rijkaard zal zijn selectie, die geplaagd wordt door blessures, aanvullen met spelers uit de jeugdopleiding. Ook zal de trainer waarschijnlijk enkele spelers rust gunnen. De benefietwedstrijd staat onder leiding van de Catalaanse scheidsrechter Xavier Moreno Delgado.