Menu

Escudé: 'Wat een week...'

Net als de week ervoor was het spel dat de Ajacieden vertoonden niet van hoogstaand niveau. Maar net als de week ervoor, wisten ze wel de volle overwinning binnen te halen. En als dat genoeg blijkt voor het kampioenschap, hoor je geen Ajacied klagen. Julien Escudé sloot zijn toch al bijzondere week af met zijn eerste doelpunt, tot grote vreugde van de Fransman zelf.

,,Wat een heerlijk gevoel’’, glunderde Escudé na afloop van Ajax – FC Twente. ,,En wat een week. Vorige week werd ik vader, nu scoor ik mijn eerste doelpunt.’’ Escudé liep niet over van enthousiasme wat betreft de wedstrijd, zijn goal maakte echter alles goed. ,,Het was een moeilijke wedstrijd. We speelden tegen een goed team, ze waren goed georganiseerd. De passing bij ons was niet altijd goed en de automatismen liepen niet. Maar we hebben drie punten en dat is het belangrijkste. Dat PSV zaterdagavond verloor is natuurlijk goed voor ons. We staan nu zes punten op ze voor. Woensdag tegen Heerenveen wordt een lastige wedstrijd. Maar als we met dit spel kampioen worden, vind ik het niet erg’’, aldus de Fransman.

Nigel de Jong had woorden van soortgelijke strekking. ,,We hebben niet al te goed gespeeld, maar wel goed gestreden. En als het voetballend niet wil, zoals vandaag, dan moeten we het met hard werken doen. De overwinning is verdiend omdat we toch een aantal kansen creëerden. En achterin hebben we weinig weggegeven.’’
Natuurlijk waren de Ajacieden vooraf op de hoogte van het verlies van directe concurrent PSV de avond ervoor. Volgens De Jong heeft dat resultaat geen invloed gehad op het spel van Ajax. ,,We hadden van tevoren gezegd dat we gewoon moesten winnen. Als je eenmaal op het veld staat, denk je echt niet meer aan PSV hoor, dan ben je bezig met je eigen wedstrijd.’’

Op het laatst ging het nog bijna mis voor Ajax. Sjaak Polak raakte met een hard schot de paal. In de slotminuten tegen Heerenveen verloor PSV zaterdag de drie punten. ,,Ik zag die bal er zo invliegen’’, vertelde De Jong. ,,Ik stond precies in de baan van het schot en ging ervan uit dat het een doelpunt was. Gelukkig bracht de paal redding. Als we woensdag van Heerenveen weten te winnen, kunnen we het kampioenschap eigenlijk niet meer weggeven’’, dacht De Jong vast vooruit.