Menu
Espanyol oogt ontspannen

Espanyol oogt ontspannen

Iets na zeven uur kwamen de spelers en trainers van Espanyol aan in de ArenA voor hun eerste kennismaking met het stadion. De ploeg oogde ontspannen. ,,We hebben er zin in", gaf trainer Ernesto Valverde toe.

Niet zo raar natuurlijk, die ontspannen houding van de Spanjaarden. Met twee gespeelde wedstrijden gaat de ploeg uit Barcelona fier aan kop van poule F. Zes punten bemachtigden zij al na duels tegen Zulte Waregem en Sparta Praag. De eerste plaats is het logische gevolg van die twee zeges. Trainer Valverde ziet die eerste plaats als inzet van de wedstrijd van donderdagavond. ,,Ik denk dat Ajax ook voor de eerste plaats gaat. Zij spelen om te winnen. Volgens mij kunnen ze ook niet anders, dat zit in hun speelstijl opgesloten. Zij waren in eerste instantie kandidaat voor de Champions League, dat zegt ook wel wat."

Ivan de la Peña is een van de bekendste spelers van Espanyol. Ivan de la Peña is een van de bekendste spelers van Espanyol.

Zelf heeft Espanyol aan een punt genoeg om de volgende ronde te behalen. Wat doet dat met de ploeg? ,,We weten dat een gelijkspel een goed resultaat oplevert", zei de trainer van Espanyol. ,,Maar het kan gevaarlijk zijn om daarop te spelen. We zullen morgenavond niet al te calculerend bezig zijn."

Uiteraard kent Valverde de oefenmeester van Ajax, Henk ten Cate die immers pas deze zomer weg is uit Barcelona. ,,Dat ik hem ken als zijnde de assistent-trainer van Barcelona is niet belangrijk. Belangrijker is dat we weten dat Ajax voor een bepaalde speelstijl staat. Dat is sinds jaar en dag bij iedereen bekend, ook in Spanje. We zullen het moeilijk krijgen, maar het zal zeker een attractieve wedstrijd worden", verwacht de trainer.

Luis García is met zes goals goed op dreef in het toernooi om de UEFA Cup. Voor de Ajax-defensie een man om rekening mee te houden. Luis García is met zes goals goed op dreef in het toernooi om de UEFA Cup. Voor de Ajax-defensie een man om rekening mee te houden.

Valverde verwacht niet dat zijn ploeg gas terug zal nemen donderdagavond tegen Ajax vanwege de reeds behaalde zes punten. ,,Een wedstrijd kunnen spelen tegen Ajax motiveert sowieso", gaf de 42-jarige oefenmeester aan. ,,Het aantal punten dat je op dat moment al dan niet hebt, maakt niet uit. We hebben er zin in. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een heerlijke wedstrijd van te maken."

Zondag wacht in de Spaanse competitie een ontmoeting met Sevilla, geen onbelangrijk duel. ,,Alle twee de wedstrijden zijn voor ons belangrijk. Ik kijk niet direct naar zondag. Want morgen zitten de mensen er ook klaar voor. Wij zullen spelen om te winnen. Wie favoriet is voor morgen? Ajax speelt een thuiswedstrijd, speelt normaliter altijd in de Champions League. Maar wie is de favoriet? Ik weet het niet."

Van Ajax kent Valverde wel een aantal spelers. Zo noemt hij in zijn rijtje belangrijke Ajacieden Urby Emanuelson als eerste. ,,Hij is een zeer goede linksback", vindt de oud-speler van onder andere FC Barcelona. Dat hij weet dat Emanuelson er niet bij zal zijn, bleek overigens nergens uit. Hij noemde het niet op. ,,Verder is Sneijder een belangrijke speler. Hij is dynamisch, een ritme bepalende speler. Misschien wel de grootste van Ajax op dit moment. Ook Huntelaar is goed. Vooral in de laatste meters voor het doel."

Bang voor de entourage in de Amsterdam ArenA of voor Ajax is Espanyol niet. ,,Angst voor de tegenstander of geïmponeerd door de entourage zouden wel heel slechte excuses zijn als je hier verliest. Nee, wij zullen gewoon hard moeten werken om hier goed te presteren."