Menu
Espanyol ruim langs Belgen

Espanyol ruim langs Belgen

In de andere wedstrijd in poule F, de poule waarin Ajax uitkomt, heeft Espanyol de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem met grote cijfers gewonnen. In Barcelona won de Spaanse ploeg met liefst 6-2.

Grote man bij de Spanjaarden was Luis García die de helft van de productie voor zijn rekening nam. Espanyol en Zulte Waregem openden furieus. Nog voordat er twintig minuten was gespeeld, hadden de ploegen al vier keer gescoord. De thuisploeg drie keer, Coro, Pandiani en García en Zulte Waregem een maal via Matthys. Een benutte penalty van García in de 29ste minuut tilde Espanyol helemaal boven de Belgen uit. Met 4-1 gingen de resterende tegenstanders van Ajax in de poule de rust in.
Na rust belandde het duel wat doelpunten betreft in iets rustiger vaarwater. D'Haene bracht Zulte Waregem nog wel iets dichterbij, 4-2 maar het slotakkoord was wederom voor de Spaanse formatie. García en wederom Pandiani bepaalden de eindstand op 6-2.
Ajax treft volgende week Espanyol in de Amsterdam ArenA. Zulte Waregem ontvangt de Amsterdammers op de laatste speeldag, woensdag 13 december, in Gent.

De stand in poule F ziet er na donderdagavond als volgt uit:
1. Espanyol 2-6
2. Zulte Waregem 3-6
3. Ajax 2-4
4. Sparta Praag 3-1
5. Austria Wien 2-0

Voor Ajax - Espanyol zijn nog kaarten verkrijgbaar. Kijk op de pagina kaartverkoop voor meer informatie.