Menu
Espanyol stelt punt laat veilig

Espanyol stelt punt laat veilig

Espanyol, de komende opponent van Ajax in de UEFA Cup, heeft in de uitwedstrijd tegen Real Betis met 1-1 gelijk gespeeld. Wat de overige poulegenoten van Ajax dit weekeinde deden lees je hier.

Espanyol, aanstaande donderdag tegenstander van Ajax in de Amsterdam ArenA, speelde tegen Real Betis met 1-1 gelijk. Ook in deze wedstrijd stelde de Spaanse UEFA Cupdeelnemer het punt pas in de blessuretijd veilig. Wederom was het Pandiani, in de 65ste minuut ingevallen, die het doelpunt maakte. Real Betis was in de 32ste minuut aan de leiding gekomen door Robert.

Opstelling Espanyol: Kameni; E. Costa, Zabaleta, De la Peña, Luis García, Riera (79. Coro), Rufete (65. W. Pandiani), Torrejón, Jarque, Tamudo, Chica

Sparta Praag won zondag de thuiswedstrijd tegen Hosté dankzij een treffer van Sivok. In de 54ste minuut bracht hij Sparta aan de leiding. De opponent, die een periode met tien man speelde vanwege een rode kaart voor Knakal kon die achterstand niet ongedaan maken. Door de zege blijft Sparta, waartegen Ajax donderdag nog 0-0 speelde, aan de leiding.

Opstelling: Sparta Praag: Blažek, Pospěch, Řepka, Drobný, Kadlec, Kolář (74. Zabavnik), Horváth (86. Kisel), Sivok, Matušovič (62. Simak), Rezek, Došek.

Zulte Waregem verloor dit weekeinde bij Club Brugge vooral van één man, Balaban. Na 33 minuten opende hij de score. Zulte Waregem kwam via D'Haene nog wel langszij maar had daarna geen passend antwoord meer op de drie volgende treffers van de gretige spits. Door de 4-1 nederlaag zakt Zulte Waregem naar de zestiende plaats in de Jupiler League.

Opstelling Zulte/Waregem: Merlier, Reina, Van Nieuwenhuyze, Matthijs (58. Datti), Sergeant, Verschuere (46. Janssens), Meert (78. Vandendriessche), Roussel, D'Haemers, Dindeleux en D'Haene.

Austria Wien kwam tegen Graz niet verder dan 2-2. Lasnik en Aigner zette de Weense ploeg op een 2-0 voorsprong, maar GAK kwam terug in de wedstrijd en dankzij een eigen doelpunt van Metz ging de zege aan de neus van Austria Wien voorbij.

Austria Wien: Safar; Ertl, Metz, Hill, Schragner; Mair (79. Wimmer), Kiesenebner, Blanchard, Lasnik; Aigner, Wallner (85. Pichlmann)