Menu
'Euforie maakt plaats voor chagrijn'

'Euforie maakt plaats voor chagrijn'

De kranten schrijven behalve over de transfer van Daley Blind uiteraard ook over het duel met FC Groningen. De journalisten waren na de 2-0-nederlaag bij FC Groningen uiteraard zeer kritisch op Ajax. Vooral het feit dat het een tweede verlies op rij is, komt hard aan. Elke krant geeft daarvoor een andere reden. Een overzicht.

‘Ajax zonder Blind is meteen een flets ploegje’, vindt de Volkskrant . ‘Het is overdreven om te constateren dat met Blind de ziel uit het elftal is verdwenen. Toch doolde Ajax na rust door de Euroborg als een flets ploegje waarin de hiërarchie is verdwenen. Het wordt stiller in de kleedkamer, betoogde aanvoerder Niklas Moisander, die ook graag had willen vertrekken. ‘Met De Jong, Blind en Vermeer is Ajax in feite drie aanvoerders kwijtgeraakt. Dat voel je wel.”

De Telegraaf noemt het optreden van Ajax in Groningen een ‘Gebrek aan vertrouwen’. ‘De statistieken tonen aan dat zelf opgeleide spelers simpelweg renderen en de enige voldoende aan Amsterdamse zijde, Anwar El Ghazi, bevestigde dat tegen FC Groningen maar weer. Wat dat betreft is het gunstig dat de selectie na het vertrek van Vermeer alleen over spelers beschikt die onder De Boer hun debuut hebben gemaakt in Ajax 1. De tegentreffers van Eric Botteghin en Michael de Leeuw (2-0) toonden echter ook aan dat er voor De Boer een hoop werk aan de winkel is. ,,Het is natuurlijk wel een tikje dat we krijgen”, zei de trainer na de nederlaag. ,,Dat zullen we moeten opvangen. Ik ben ervan overtuigd dat we er overheen komen. Maar dan moet het wel anders dan tegen FC Groningen.”

‘Ajax rammelt in iedere linie’, kopt het Noordhollands Dagblad deze maandagochtend. ,,Na vier duels lijkt er in iedere linie een knelpunt. De verdediging is, vooral op de flanken, broos. Het middenveld oogt zonder Blind licht. En voorin is alleen Anwar El Ghazi echt doelgericht en gevaarljk. Maar de tweede nederlaag op rij, voor het eerst in 2,5 jaar, zal Ajax niet verleiden tot impulsaankopen. ,,Natuurlijk kunnen we nu dertig miljoen euro uitgeven. Maar een speler van dertig miljoen wil helemaal niet naar de eredivisie”, zei De Boer.'

Het AD kopt ‘Miljoenen genoeg, punten te weinig’. ‘Ajax beleeft de slechtste competitiestart onder Frank de Boer. Waar de miljoenen binnenstromen, blijven de punten weg. De club ontving afgelopen weekend de hoofdprijs voor Daley Blind (17,5), maar de euforie maakte 24 uur later alweer plaats voor een flinke portie chagrijn na de tweede seizoennederlaag op een rij, bij FC Groningen.’

Tekst en foto: Ajax.nl