Menu
Europa League: Ajax loot Salzburg

Europa League: Ajax loot Salzburg

Ajax speelt in de zestiende finales van de UEFA Europa League tegen Salzburg. Dat heeft de loting in het Zwitserse Nyon maandagmiddag duidelijk gemaakt. De ploeg van Frank de Boer begint donderdag 20 februari met een thuiswedstrijd. Een week later is de return in Oostenrijk.

,,Ik denk dat wij favoriet zijn", aldus De Boer in een eerste reactie. ,,Maar we mogen Salzburg zeker niet onderschatten. We moeten volle bak er tegenaan."

Ajax trof Salzburg in de jaren negentig (met De Boer in degelederen) ook al twee keer in Europees verband. In die jaren speelde de Oostenrijkse club nog onder de naam Casino Salzburg. In seizoen 1992-1993 was Ajax in de eerste ronde van de UEFA Cup (de latere Europa League) zowel uit (0-3, goals Davids, Overmars, Kreek) als thuis (3-1, goals 2x Pettersson en Bergkamp) te sterk voor Salzburg.

Twee seizoenen later stonden de clubs tegenover elkaar in de groepsfase van de Champions League. Hoewel Ajax dat seizoen overtuigend grootste Europese prijs voor clubteams won, slaagde de ploeg van Louis van Gaal er tegen Salzburg niet in te winnen. Twee keer bleef het team van Louis van Gaal steken op een gelijkspel: uit 0-0 en thuis 1-1 (goal Litmanen).

Mocht Ajax de zestiende finales doorkomen, dan treft het in de volgende ronde (13 en 20 maart) Maccabi Tel Aviv of FC Basel. In die achtste finales begint Ajax met een uitwedstrijd.

Later meer over de aanvangstijden van de wedstrijden en de kaartverkoop.

Tekst: Ajax.nl