Menu

Europese opponenten Ajax winnen alledrie

Terwijl Ajax opnieuw teleurstelde met een gelijkspel, wisten de drie ploegen tegen wie Ajax in de eerste ronde van de UEFA Champions League speelt wel te winnen. Zlatan Ibrahimovic scoorde zelfs bij zijn debuut voor Juventus.

Roy Makaay was het goudhaantje voor Bayern M√ľnchen dat dankzij de treffer van de Nederland met 1-0 wist te winnen in eigen huis tegen Arminia Bielefeld. Overtuigend verlliep het ook deze week allerminst bij de Zuid-Duitse formatie.

Overtuigend was het spel van Juventus wel tegen Brescia. Met 0-3 zette de nieuwe ploeg van Zlatan Ibrahimovic de thuisploeg opzij. Pavel Nedved, die dus fit lijkt voor het treffen met Ajax, en David Trezeguet hadden de stand al op 0-2 gezet. Ibrahimovic, ingevallen na rust, scoorde in de 69ste minuut. Hij stond met zijn rug naar het doel, nam de bal aan, draaide weg van zijn tegenstander en schoot in de verre hoek raak. Daarmee tilde hij Juventus direct naar de eerste plaats in de Serie A.

Maccabi Tel-Aviv won met minimale cijfers 0-1 bij Bnei Sachnin, de Israelische bekerhouder. Met zes punten uit drie wedstrijden staat Maccabi TA gedeeld eerste met nog twee ploegen.