Menu

Europese warming-up voor Ajax

Net als vorig jaar is Lazio Roma een van de tegenstanders van Ajax in de voorbereiding. Hier is Richard Knopper aan de bal en kijkt Mihajlovic toe.

Foto Gerard van Hees

Lazio Roma, Arsenal, Coventry City en Standard Luik. Tegen deze Europese clubs speelt Ajax in het kader van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Naast oefenduels tegen die professionele verenigingen, komt de formatie van de nieuwe trainer Co Adriaanse uiteraard ook uit tegen diverse nationale amateurteams.

Ajax is de voorbereiding op het seizoen 2000-2001 begin juli gestart. Op 29 juli spelen de Ajacieden in Belgie tegen Standard Luik. Deze formatie was in het verleden acht keer kampioen van Belgie en eindigde vorig seizoen op de vijfde plaats. Drie dagen eerder treft Ajax Heracles in Veenoord.

De meest prestigieuze duels staan in de Amsterdam ArenA op het programma. In het kader van het Amsterdam Tournament wordt op donderdag 3 augustus tegen Lazio Roma gespeeld en twee dagen later komen de Ajacieden uit tegen Arsenal.

Aan het einde van de oefenperiode staat een duel tegen Coventry City op het programma. Op Highfield Road treedt Ajax aan tegen de nummer veertien van de Premier League van afgelopen jaargang. Manager van de Engelse club is de Schot Gordon Strachan. Belangrijke spelers zijn Robbie Keane, Gary Mc Allister en de Marokkaan Mustapha Hadji.

Na de trip naar Engeland rest Ajax op 16 augustus nog een laatste oefenduel tegen Quick Boys. Dan heeft Adriaanse nog zes dagen om zijn ploeg klaar te stomen voor de competitie die start met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard op dinsdag 22 augustus.

Het complete oefenprogramma is als volgt:

19 juli Greenstars-Ajax (Baarn, 19.30)

22 juli St. Etienne-Ajax (20.30)

26 juli Heracles-Ajax (Veenoord, 19.00)

29 juli Standard Luik-Ajax (20.00)

3 augustus Amsterdam Tournament: Ajax-Lazio Roma

5 augustus Amsterdam Tournament: Ajax-Arsenal

9 augustus Groningen-Ajax is komen te vervallen.

12 augustus Coventry City-Ajax (15.00)

16 augustus Quick Boys-Ajax (Katwijk, 19.30)

Kaartverkoop
Voor het duel tegen Quick Boys heeft Ajax een beperkt aantal kaarten te koop. Deze kunnen worden aangeschaft op de administratie in de Amsterdam ArenA. Voor de wedstrijd tegen Heracles op 26 juli op zijn er op de wedstrijddag vanaf 17.00 uur kaarten verkrijgbaar aan de kassa's van het sportpark Veenoord. Entreeprijzen zijn 15 gulden voor een staanplaats, 25 gulden voor een tribuneplaats en kinderen tot en met twaalf jaar betalen 10 gulden.

Voor de wedstrijden tegen St. Etienne, Luik en Coventry is er stadionverkoop voor Ajax-supporters. Voor kaarten voor de overige uitwedstrijden zal je bij de gastverenigingen zelf moeten zijn.