Menu
Even voorstellen: Vince Gino Dekker

Even voorstellen: Vince Gino Dekker

Ajax A1 heeft zich tegen PSV gerevancheerd voor de nederlaag tegen Vitesse. Op Sportpark de Toekomst werd PSV met 2-1 verslagen. Het openingsdoelpunt kwam op naam van Vince Gino Dekker, een klassieke linksbuiten uit de jeugdopleiding. In de rubriek 'Even voorstellen' maken we kennis met de aanvoerder van Ajax A1.

Dekker was tegen PSV niet alleen verantwoordelijk voor de mooie 1-0, maar ook de daaropvolgende penalty kwam voort uit een actie van de vleugelspits. ,,We begonnen goed en kwamen gelijk op 1-0. In de tweede helft werd het meer vechtvoetbal, uiteindelijk speelden zij alleen lange ballen en moesten wij alles geven. Deze wedstrijd hebben we echt over de streep getrokken." Vooral het samenspel met middenvelder Noussair Mazraoui viel op. De twee wisten elkaar feilloos te vinden: ,,We hebben op de training veel aandacht gegeven aan het samenspel met Mazraoui, dat heeft tegen PSV erg goed uitgepakt."

Dekker heeft er, in tegenstelling tot veel van zijn ploeggenoten, al een jaar in de A1 opzitten. Daarmee is Dekker direct de 'ervaren rot', voor zover je dat over een 18-jarige kunt zeggen. Zijn positie in het team is daarmee ook veranderd ten opzichte van vorig seizoen: ,,Ik merk wel dat ik een soort leider ben voor de jongens, en kan ze een beetje aansturen. Ik zeg uiteindelijk wel wat er gebeurt."

,,Ik ben een klassieke linksbuiten, zoals veel mensen het zeggen. Mijn zwakke punten zijn het omschakelen, en fysiek mag ik ook nog wel wat sterker worden. Ook moet ik niet altijd te gretig die actie willen maken, maar soms ook simpel blijven spelen. We hebben alle faciliteiten hier bij Ajax om daar aan te werken", aldus Dekker, die doet denken aan eerdere typische linksbuitens uit de historie van Ajax. Met het krijt aan zijn schoenen is hij elke wedstrijd goed voor een paar perfecte voorzetten, en bovendien heeft hij een goede passeerbeweging in huis.

Dekker pikte vorig seizoen veel wedstrijden mee, maar moet nu het elftal bij de hand gaan nemen. Waar vorig seizoen spelers als Abdelhak Nouri en Donny van de Beek achter hem stonden, staan er nu nieuwe talenten klaar in de vorm van bijvoorbeeld Carel Eiting en Mazraoui. Het samenspel met Mazraoui was zeer hoopgevend voor komend seizoen, en ook de voorzetten op de spitsen Kasper Dolberg en Ezra Walian waren hoopgevend. De van amateurclub DVS'33 uit Ermelo afkomstige Dekker moet Ajax opnieuw naar succes kunnen leiden.

Ajax A1 moet altijd voor het hoogste gaan, vindt Dekker. Daarnaast staat over niet al te lange tijd ook de Europese confrontatie met Schalke '04 voor de deur. ,,We kijken uit naar de wedstrijden tegen Schalke, maar de competitie blijft het belangrijkste voor ons. We gaan weer voor het kampioenschap. Mijn doel is om in de A1 te vlammen en te laten zien wat m'n kwaliteiten zijn. Ik heb het prima hier en zie wel wat er verder gaat gebeuren. Voor dit seizoen richt ik mij volledig op de A1."

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees