Don't worry about a thing

Sorry, we hebben deze pagina niet gevonden.

Waarschijnlijk bestaat deze pagina niet of niet meer. Misschien dat er een tikfoutje in de URL is gemaakt.

Menu
Eventuele huldiging op ArenAPark

Eventuele huldiging op ArenAPark

Als Ajax landskampioen wordt biedt de gemeente Amsterdam een huldiging aan op het ArenAPark. Als Ajax kampioen wordt op zondag 13 april dan is de huldiging op 13 april. Mocht Ajax op zondag 27 april kampioen worden, dan is de huldiging diezelfde dag.

Dit heeft burgemeester Van der Laan besloten in overleg met de Vijfhoek. Tijdens dit overleg zijn de scenario’s besproken mocht Ajax kampioen worden in april. Ajax steunt dit voorstel. Binnenkort spreekt de burgemeester met de Supportersverenigingen om de voorbereidingen op een huldiging gezamenlijk door te nemen. Als Ajax landskampioen wordt dan zou dat voor de vierde keer op een rij zijn. Dat is een unicum.

Net als in 2012 en 2013 is gekozen voor een huldiging op het ArenAPark Het ArenAPark, dat zich bevindt aan de voet van de ArenA, biedt ruimte aan een grote groep fans.

Scenario’s
De afgelopen weken zijn door de gemeente in samenwerking met de Politie, OM, Brandweer, GHOR, Ajax, Amsterdam ArenA en de vervoerders diverse scenario’s uitgewerkt voor een eventuele huldiging.

6 april
Ajax kan komende zondag al kampioen worden. Het behalen van het kampioenschap op deze datum kent echter veel onzekerheden. Daarom is besloten op deze datum niet alvast kosten te maken voor het organiseren van een huldiging. Daarnaast speelt Ajax dan een uitwedstrijd tegen Vitesse. Het zou een tijd duren voordat de spelers en meereizende supporters bij het ArenAPark zouden kunnen zijn, dan is het waarschijnlijk al donker. Verder is de capaciteit van de nood- en hulpdiensten op deze korte termijn beperkt en geven vervoerders ook aan dat zij beperkte capaciteit hebben in verband met werkzaamheden aan het spoor. Daarom zou een huldiging dan plaatsvinden op 13 april.

13 april
Op zondag 13 april kan Ajax ook landskampioen worden, na de thuiswedstrijd in de ArenA tegen ADO Den Haag. In dat geval zal de huldiging diezelfde dag plaatsvinden.

27 april
Ajax zou ook op 27 april landskampioen kunnen worden na de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Hoewel het ook bij deze wedstrijd een tijd zal duren voordat de spelers en meereizende supporters bij het ArenAPark zouden kunnen zijn zal een huldiging wel dezelfde dag plaatsvinden. Het is dan ook langer licht.

Indien Ajax in april geen landskampioen wordt zal de burgemeester van Amsterdam later overleg voeren over een eventuele huldiging in mei.

Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees