Menu

Ex-Ajacieden succesvol in Europa

Diverse ex-Ajacieden kwamen woensdagavond met hun nieuwe clubs uit in de UEFA Cup en bereikten allen de vierde ronde.

Mido wist met Marseille de volgende ronde te bereiken ten koste van Dnipro. In de Oekraïne bleef het woensdagavond 0-0, maar een doelpunt van Drogba in de thuiswedstrijd bleek voldoende. Mido speelde de hele wedstrijd.

Internazionale, de club van Andy van der Meyde, schaarde zich ook bij de laatste zestien. De formatie uit Milaan ontdeed zich met veel moeite van Sochaux. In eigen stadion wist de sterrenploeg niet te scoren. Inter bekert wel verder, dankzij de gemaakte doelpunten in het uitduel (eerste duel: 2-2). Spits Vieri kreeg in de slotfase nog de rode kaart. Andy van der Meyde viel in de 68ste minuut in voor Okan Buruk.

Het AS Roma van Cristian Chivu dringt ook door tot de volgende ronde. Gaziantepspor uit Turkije werd in twee wedstrijden met 2-1 verslagen. Chivu was er wegens een lichte blessure woensdagavond niet bij, toen zijn team met 2-0 won.

Barcelona, onder leiding van ex-Ajacied Frank Rijkaard, versloeg Brøndby van een andere oud-Ajacied, Michael Laudrup, met 2-1. Reiziger speelde vanaf het startsignaal tot aan het eind, Overmars begon op de bank, maar verving landgenoot Cocu in de 63ste minuut.