Menu

Ex-Ajacieden winnen in Europa

Dinsdag- en woensdagavond werden in Europa wedstrijden gespeeld in de Champions League. De ploegen met een of meer ex-Ajacieden in de gelederen waren succesvol. Dennis Bergkamp viel woensdag in bij Arsenal, dat met 3-2 Schalke '04 versloeg. Patrick Kluivert en Frank de Boer, weer speelgerechtigd, kwamen een dag eerder voor Barcelona in actie en wonnen van Fenerbahce. Edgar Davids mocht na een schorsing weer uitkomen voor zijn club Juventus, dat sterker was dan Celtic. Laatstgenoemde ploeg zorgde voor de uitschakeling van Ajax in de Champions League. Hieronder kunt u lezen hoe het de ex-Ajacieden verging.

Arsenal-Schalke '04 In groep C boekte Arsenal de eerste overwinning. De ploeg van trainer Wenger versloeg voor eigen publiek Schalke'04 met 3-2. Van Bronckhorst was de enige Nederlander bij de Engelsen in het basisteam. Bergkamp viel een kwartier voor tijd in. Bij de Duitsers deden Van Hoogdalem en Oude Kamphuis vanaf het beginsignaal mee. Mulder kwam in de 82e minuut het veld in, zonder succes.

Fenerbahce-Barcelona Barcelona is de Champions League uitstekend begonnen. Buitenlandse ploegen vertrekken zelden met een overwinning uit Turkije, maar dat lukte de Spanjaarden wel tegen Fenerbahce (3-0). Patrick Kluivert, de Zweed Andersson en de Argentijnse belofte Saviola gaven Barca een vliegende start in groep F.

Met Cocu en Kluivert in de basis sloeg Barcelona tegen Fenerbahce in de eerste helft toe. Na een half uur stond het al 2-0. Frank de Boer maakte in de 60e minuut zijn rentree op de velden na zijn dopingschorsing en blessure. Hij kwam voor Luis Enrique. Kort daarop besliste Saviola, de nieuwe Maradona genoemd, de wedstrijd. In de slotfase werd het duel even stilgelegd omdat het licht uitviel.

Juventus-Celtic Na een schorsing van vier maanden wegens gebruik van nandrolon is Edgar Davids dinsdag teruggekeerd in het elftal van Juventus. In de championsleaguewedstrijd tegen Celtic luisterde hij die festiviteit op met de rode kaart. De Duitse scheidsrechter Krug stuurde hem in de slotfase met twee keer geel van het veld.

Davids moest weg in een fase dat Juventus met 2-1 leidde. Vervolgens begon Krug met strafschoppen te strooien. Eerst maakte Larsson na een omstreden situatie van elf meter gelijk. Bij wijze van goedmakertje kreeg Juve ook een penalty, zo mogelijk nog meer omstreden. Daaruit zette Amoruso Juventus alsnog op winst, 3-2.

Davids kreeg voor rust geel wegens een overtreding op Lennon. Na de hervatting kon hij na de tweede boeking wegens een klein vergrijp tegen Larsson vertrekken. Davids kwam 11 mei voor het laatst in actie voor Juve, in de competitiewedstrijd tegen Fiorentina.

Celtic debuteerde in Delle Alpi in de Champions League. De Schotten schakelden in de voorronden Ajax uit, vooral door een sterk optreden in de ArenA van Amsterdam.