Menu
Excelsior '31 is ervaren opponent

Excelsior '31 is ervaren opponent

Na Noordwijk en Coevorden treden de Ajacieden donderdag aan in Rijssen. Zaterdaghoofdklasser Excelsior ’31 is de volgende gastheer voor de Amsterdammers.

Yannis Anastasiou schoot op 15 juli 2004 met scherp tegen Excelsior '31. Liefst vier treffers droegen de signatuur van de Griekse spits. Ajax verliet sportpark de Koerbelt met een 1-9 overwinning. Tom de Mul, Nigel de Jong, Maxwell, Nicolae Mitea en Wesley Sonck scoorden de overige treffers. Yannis Anastasiou schoot op 15 juli 2004 met scherp tegen Excelsior '31. Liefst vier treffers droegen de signatuur van de Griekse spits. Ajax verliet sportpark de Koerbelt met een 1-9 overwinning. Tom de Mul, Nigel de Jong, Maxwell, Nicolae Mitea en Wesley Sonck scoorden de overige treffers.

De ploeg van de 32-jarige trainer Dennis Demmers verschijnt, net als de Ajacieden, goed voorbereid aan de aftrap van het vriendschappelijke duel. De Rijssenaren begonnen vervroegd aan hun voorbereiding op het seizoen, dat op 6 september begint met een uitduel bij Staphorst. De zaterdagclub, met 1400 leden een van de grootste voetbalverenigingen van Nederland, richt zich op de titel in de Hoofdklasse C.

Sportpark de Koerbelt mag bijna bekend terrein worden genoemd voor Ajax. Drie keer eerder ontvingen de Rijssenaren Ajax. In die drie duels slaagden de amateurs er eenmaal in te scoren. Op 15 juli 2004 prikte toenmalig aanvoerder Peter Scheppink de bal na een uur spelen voorbij doelman Bogdan Lobont. De Rijssenaren kregen daarmee waarop vooraf werd gehoopt: een treffer. Dat de Ajacieden daar negen treffers tegenover stelden (Yannis Anastasiou sloeg liefst viermaal toe) mocht de pret in Rijssen nauwelijks drukken.

In 1991 en 1993 hielden de Amsterdammers hun doel schoon op de Koerbelt. Onder trainer Leo Beenhakker schoot Ajax in de voorbereiding op het seizoen 1991-1992 flink uit zijn slof: 13-0. Twee jaar later waren de mannen van Louis van Gaal slechts een doelpuntje minder (12-0) goed op dreef.

Ajax-captain Hans Vonk beheerst het luchtruim boven zijn collega-aanvoerder van Excelsior '31 Peter Scheppink. Vonk werd na de rust vervangen door Bogdan Lobont. Ajax-captain Hans Vonk beheerst het luchtruim boven zijn collega-aanvoerder van Excelsior '31 Peter Scheppink. Vonk werd na de rust vervangen door Bogdan Lobont.

Excelsior ‘31 is vastbesloten om de Amsterdammers nóg beter partij te bieden dan in de eerdere ontmoetingen. Vooral de ervaren krachten moeten de ploeg van Demmers helpen aan een mooi resultaat. In de persoon van Jan Michels werd begin juli nog een ervaren oud-prof aan de selectie toegevoegd. De oud-speler van onder meer Go Ahead Eagles, Sparta en het Schotse Motherwell kan terecht op het middenveld en in de verdediging.

Aan ervaring in het profmetier is toch al geen gebrek in de selectie van de op 31 mei 1931 opgerichte amateurvereniging. Michels is wat dat betreft geen uitzondering. De selectie van de dit seizoen nieuwe trainer Demmers bestaat voor bijna de helft (10) uit spelers die ooit uitkwamen voor Go Ahead Eagles. Onder meer Sjors Brugge en Nick Hoekstra hebben een verleden bij FC Twente.

Hoekstra was er in 2004 ook al bij tegen Ajax. De aanvaller weet dus wat allemaal komt kijken bij het spelen tegen een topclub. De volgepakte tribunes zullen Hoekstra vermoedelijk niet van zijn stuk brengen. ,,Voor het publiek en mezelf is het altijd leuk om mee te maken. Dit soort wedstrijden zijn vooral voor het publiek bedoeld, toch?’’, vertelt Hoekstra op de website van Excelsior ’31. ,,Het resultaat is in feite oninteressant. Zolang het maar geen uitslag met dubbele cijfers wordt, want dan wordt het voor een hoofdklasser toch wel wat gênant..’’